Träningsrapport 18/2: “Han känns betydligt mer offensiv och rörlig”

På onsdagen blev det innebandy för hela slanten men dagens träningsrapport kommer från ett kallt Olympiafält där man, efter gårdagens snöfall, nu har skyfflat bort snön.

Saknades gjorde: Ian Pettersson, Kalle Joelsson, Brandur Hendriksson och Marcus Olsson.

Den Enda U19 spelaren som deltog idag var Lucas Larsen. Larsen gjorde en bra träning. Som vanligt bra på huvudet.

Andreas Granqvist var med på uppvärmningen samt under en inledande bollövning. Detta utan att se besvärad ut. Därefter spenderade han en lång period med Dale Reese innan han klev av efter drygt En timme. Alex Nilsson var återigen ute och pratade lite med Dale Reese om sitt knä innan han gjorde ett par simpla övningar tillsammans med Målvaktstränare Sven Andersson.

Träningen inleddes som vanligt med att Marcus Linnér skötte uppvärmningen. Därefter tog Mattias Lindström hand om den övningen som liknar kvadraten, där ytan på kvadraten är maximerad och antalet spelare är betydligt fler.

Jörgen Lennartsson inledde därför en övning där man övade spelomställningar 3 mot 2. Det offensiva fokuset fortsätter därför. Lennartsson vill att det offensiva spelet utgår ifrån ett tankesätt, där man ställer om snabbt och effektivt. Han bröt övningen flera gånger om för att i detalj visa hur han vill att man ställer om. Till exempel använde han 5 koner för att visa hur man effektivt får de två försvarande spelarna att förflytta sig, med snabbare pass, med förflyttningar på spelare som inte håller bollen samt med bollar som skär igenom försvarslinjen.

Man fortsatte sedan med spel 10 mot 7. Noterbart här är att trots att man var numerärt överlägsna ändå vill spela med effektiva anfall som ska gå snabbt från första pass till avslut. Utöver det Spelade Viktor Lundberg Centermittfältare, något som Jörgen Lennartsson även öppnade för under min pratstund med honom efter matchen mot IFK Göteborg förra helgen. Viktor Lundberg känns betydligt mer offensiv och rörlig än vad Brandur Hendriksson gör i rollen. Det är därför mycket möjligt att man, i läget av att man spelar Lundberg tillsammans med Vladislav Kreida, gör om lite i den triangeln på mitten och gör den mer spetsig och mer till ett 4-3-3 än ett 4-2-3-1.

De 10 spelarna kändes hyfsat ordinarie i en startelva och var som följer:

Landgren, Tsouka, Jakob Voelkerling Persson, Emil Hellman, Vladislav Kreida, Viktor Lundberg, Rasmus Jönsson, Wilhelm Loeper, Max Svensson, Anthony Van Den Hurk.

Därefter blev det spel 8 mot 8. Rasmus Jönsson hade orange väst och var med i det spelförande laget.

Charlie Weberg tvingades kliva av mot slutet av träningen
Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Tempot var högt och det blev en del dueller ibland. Bland annat en med drygt 10 minuter kvar där Charlie Weberg satsade för att vinna boll mot Max Svensson. Det hela slutade med att han själv fick mest ont. Den unge mittbacken fick vård av Marcus Linnér och spelade inte mer under träningen.

Dennis Olsson var för övrigt med under hela träningen. Han såg helt okej ut även fast han såg lite försiktig ut i sina rörelser, vilket inte är särskilt konstigt.

Spelare som imponerade idag var:

Noel Mbo: 

Såg vass ut idag. Fin när han utmanade, bra klipp i steget och ett par bra avslut.

Viktor Lundberg:

Gjorde idag sin överlägset bästa träning hitills. Kändes som att träningens övningar passade honom väldigt väl. Fin med bollen, tog bra beslut och satte upp flera fina anfall.

Nils Arvidsson: 

Stod för ett par fina räddningar. Kommer ut bra och gör sig stor. Fina reflexer.

Dagens Glädjebesked: Assad Al Hamlawi var tillbaka ute på planen. Han spenderade cirka halva träningen med att jogga runt planen med boll innan han klev av. Detta bör betyda att den undersökning som Dale Reese berättade om för AOH förra veckan gav ett positivt besked och att han är på väg tillbaka.

Efter lite mer än 1 Timme och 30 minuter avslutades dagens träning i kylan.

 

Min Twitter: AnthonyThrn

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

 

 

 

 

1 kommentar

  1. Aha, då fattar jag varför Brandur dök upp tidigare än alla andra spelare till Sportbaren för lunch, men han såg pigg ut så kanske bara en säkerhetsåtgärd att han stod över träningen…

    Sen ang. uppställningen på mitten så har Lennartsson tidigare lyft att man kan spela både med rättvänd triangel eller upp- och nervänd och då kan det passa bättre kanske med en mer offensiv pjäs i form av Lundberg. Annars av försäsongen att döma så här långt har Kreida & Brandur funkat bra ihop i den rättvända triangelformen på mitten…

    Skoj Al-Hamlawi börjat röra på sig för det har kännts ovisst när han är tillbaka men nu kan man hoppas på någon gång under våren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*