Träningsrapport 18/1: “Jag fortsätter att imponeras av honom”

En rykande färsk träningsrapprt från ett par stelfrusna fingar erbjuds i Vanlig ordning på Allt Om HIF även denna dag

 

Saknades gjorde: Alhaji Gero, Kalle Joelsson, Andreas Granqvist, Assad Al Hamlawi och Marcus Olsson.

Målvakten Alex Nilsson var tillbaka i träning efter sin sjukdom.

Träningen inleddes i Sedvanlig ordning med att nye Fysion Marcus Linnér tog hand om uppvärmningen. Därefter tog Lekledare Mattias Lindström tag i taktpinnen och organiserade en mer lekfull övning i lag. Som vanligt bjöds det på en hel skratt när det förlorande laget fick avtjäna sitt straff i form av situps, armhävningar och dylikt.

Efter dryga halvtimmen blev det så dags för dagens första övning med boll. En simpel passningsövning i form av väggspel stod på schemat den här gången. Tempot var faktiskt helt okej genom hela övningen. Normalt sett brukar det ta ett par minuter för att stegras, men så var inte fallet den här gången. I övrigt kan jag notera att Mattias Lindström är en mycket aktiv Assisterande Coach. Han har inga problem med att stanna övningar för att berätta saker för truppen som han tycker behöver förbättras på.

Samtidigt tog Sven Andersson Ian Pettersson, Alex Nilsson och Anders Lindegaard till sidan för att Göra sina övningar. Sidledsövningar och returkontroll var dagens fokus. Efter en kvart-20 minuter blev det dags för smålagsspel med två minimål på vardera sida av halvplanen. Fokus låg på att använda hela planens bredd samt att öva speluppbyggnad.

210114 Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson instruerar spelare under en träning med Helsingborg den 14 januari 2021 i Helsingborg.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0001

Jag förundras över Tränare Jörgen Lennartsson. Två gånger stannade han denna övning för att Uttrycka sin förtjusning över “A Brilliant Attack”. I hans bok betyder detta ett snabbt omställningsspel med ett par pass i försvarsled för att sedan snabbt förflytta bollen framåt i banan med en längre boll. Han är också extremt detaljrik. Idag stannade han hela träningen under en 5-minutersperiod för att sedan tydligt beskriva för Anthony Van Den Hurk och resten av truppen skillnaden i positionering för en Anfallare om denne befinner sig framför sin mittback och bredvid honom. Med det menar han att det är betydligt högre svårighetsdrag för en mittback om mittbacken i fråga hela tiden måste snurra på huvudet samtidigt som han också måste hålla koll på spelet framför honom.

Med lite mer än 20 minuter kvar blev det så dags för smålagsspel.

Lagen var som Följer:

Lag Gul: Ian Pettersson, Casper Widell, Ravy Tsouka, Simon Bengtsson, Vladislav Kreida, Daniel Hafsteinsson, Emil Hellman, Dennis Olsson och Anthony Van Den Hurk.

Lag Blå: Anders Lindegaard, Martin Olsson, Andreas Landgren, Charlie Weberg, Jakob Voelkerling Persson, Max Svensson, Noel Mbo, Anton Nilsson.

Rasmus Jönsson Och Brandur Hendriksson hade under vardera halva Orange väst på sig, och är med i det spelförande laget. Den som inte hade väst var med i det blåa laget.

 

Jag fortsätter att imponeras av Simon Bengtsson för övrigt. Visst han gjorde en del omogna beslut under smålagsspelet. Men han är extremt rörlig. Slutar nästan aldrig röra sig från sin ytterbacksposition, ibland in mot mål och ibland längs kanten. Har en fin spelförståelse. Han är lite liten och lite tam i försvarsspelet med sina blott 16 år, men här har HIF något som bådar gott.

Säkert många som är intresserad av att veta hur Nye Estlänningen Vladislav Kreida såg ut för första gången. Det är såklart svårt att göra några stora analyser av endast en träning men de första intrycken är godkända. Gillar att spela på ett tillslag och har en ganska fin spelförståelse. Kanske lite väl rigid och sökte väldigt sällan fler ytor än hans ursprungliga, men det är väl det enda man skulle kunna anmärka på.

En liten extra ros till Jakob Voelkerling Persson som stod för en fin träning idag igen, med ett par dueller vunna och läste också ett antal passningar framför sin backlinje.

Efter Cirka 1h 30 minuter avslutades dagens träning på ett kallt Olympiafält.

 

Min Twitter: AnthonyThrn

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*