Träningsrapport 16/3: “Trolig Startelva, mot Halmstad, samt reflektioner”

210114 Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson (t.h) och delar av spelartruppen samlade under en träning med Helsingborg den 14 januari 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0001

Dagens träningsrapport kommer från ett soligt Olympiafält där bla en landslagsuttagen Andreas Granqvist åter var i träning

Saknades gjorde: Alex Nilsson, Anders Lindegaard, Bödvar Bödvarsson, Marcus Olsson och Victor Göransson.

U-19 spelare som deltog: Simon Bengtsson, Lucas Larsen, Adam Kaied och Nils Arvidsson.

Dagens “inför match” träning var som vanligt av den lättare varianten men hade ett betydligt högre tempo än tidigare av denna sort.

I sedvanlig ordning ledde Marcus Linnér hand om uppvärmningen. Därefter ledde Mattias Lindström en lekfull övning där man inom ett lag skulle hålla bollen i luften innan den på volley skulle in i en papperskorg. Försten till 3 rådde och laget med Andreas Granqvist i spetsen tog hem segern framför näsan på laget med en majoritet av spelare nära U-laget. Efter detta blev det den gamla hederliga kvadraten i nästan 20 minuter.

Jörgen Lennartsson delade därefter upp lag om 11:a där ett av dessa såg väldigt ordinarie ut och bör därför vara startelvan imorgon. Man spelade på fullplan och man la ett väldigt stort fokus på ett lågt liggande kompakt försvar som skulle vinna tillbaka boll. Man vill därefter sätta igång ett snabbt kontringsspel med ett snabbt och effektivt djupledsspel. Kombinationsspelet imponerade och var många gånger snabbt och tydligt.

Man komprimerade därefter ytan till ungefär halvplan och lagen blev i ett något mindre antal spelare. Spelet hade ett högt tempo var intensivt. Andreas Granqvist, som tidigare idag blev uttagen till VM-kvalet,  klev inför denna del av träningen till sidan och såg på.

Både Assad Al Hamlawi och Viktor Lundberg fullföljde hela träningen.

Man slutförde träningen efter drygt En timme och 10 minuter.

Imponerade under dagens träning gjorde:

Anthony Van Den Hurk: Som vanligt riktigt bra. Fantastisk teknik och visade dessutom en bra spelförståelse i sin roll att sätta igång kontringar.

Wilhelm Loeper: Företagssam ute på sin kant idag. Fin teknik och förmåga att utmana sin spelare. Här finns mycket potential.

Trolig Startelva imorgon:

Värt att Notera:

Såklart är den stora skillnaden här att Dennis Olsson kommer att spela från start imorgon. Dock är det tydligt från Jörgen Lennartsson att man kommer på vissa positioner låta vissa spelare dela på matchen. Därför är det mycket möjligt att Max Svensson kommer få mycket speltid imorgon även han. Dock utgår jag utifrån hur man ställde upp på dagens träning och då bör startelvan se ut som ovan. Nils Arvidsson kommer att få dela ansvaret med Kalle Joelsson. I övrigt ska man förvänta sig ett lågt liggande HIF imorgon som vill utnyttja ett djupledsspel med Anthony Van Den Hurk och Wilhelm Loeper. En mycket aktiv roll för Brandur Hendriksson i att vinna boll, starta spel och kontra effektivt.

Matchtrupp:

2. Ravy Tsouka
5. Brandur Hendriksson
6. Andreas Landgren
7. Viktor Lundberg
8. Vladislav Krieda
9. Alhaji Gero
10. Rasmus Jönsson
11. Max Svensson
13. Wilhelm Loeper
14. Casper Widell
16. Jakob Voelkerling Persson
20. Dennis Olsson
21. Charlie Weberg
23. Noel Mbo
24. Emil Hellman
25. Kalle Joelsson [mv]
31. Adam Kaied
39. Anthony van den Hurk
50. Nils Arvidsson [mv

Matchen, mot Halmstad, spelas under morgondagen med start klockan 14.00 Olympiafältet Plan 10. Dock följer HIF regler som finns och SEF:s protokoll för genomförande av SEF-klubbarnas matcher under covid-19. Det innebär att matchen kommer att hållas stängd för publik. Klubben uppmanar alla att följa rekommendationerna från regeringen och folkhälsomyndigheten och och inte samlas i folkmassor.

 

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*