Träningsrapport 15/10: “Eventuella taktiska förändringar”

Dagens träningsrapport kommer från höstruggigt Olympiafält.

Saknades gjorde: Ravy Tsouka, Jakob Voelkerling Persson, Victor Blixt, Alhaji Gero.

Med från lagets U19 var även Sidny Lopes Cabral och Ervin Gigovic.

Victor Göransson var med under uppvärmningen och körde sedan ett par övningar med Marcus Linnér innan han klev av planen.

Marcus Linnér skötte som vanligt uppvärmningen.

Därefter tog Mattias Lindström hand om en ganska enkel passningsövning.

Efter det övade man på en eventuell taktiskt förändring inför tisdagens möte mot Falkenberg. 

Över halvplan satte man upp en kvadrat i mitten samt två ytterzoner längs sidlinjen. I ytterzonerna lät man sina förmodade ytterbackar på tisdagen i form av Emil Hellman och Andreas Landgren springa för inlägg. I kvadraten i mitten satte man upp en klassisk 2-3-1 som fick möta en motståndarbacklinje i form av Casper Widell, Lucas Larsen och Charlie Weberg samt Viktor Lundberg och Vladislav Kreida framför sig. I sin 2-3-1 var uppställningen Brandur Hendriksson, Rasmus Jönsson – Benjamin Acquah, Adam Kaied (10:a), Wilhelm Loeper – Anthony Van Den Hurk. 

Syftet var naturligtvis att på olika sätt försöka kombinera sig igenom försvaret i “Kvadraten”. Ytterbackarna i ytterzonen användes ganska friskt för inlägg på inspringande anfallsspelare. Det såg ibland ganska fint ut med ett par fina kombinationer och djupledsbollar på Loeper och Van Den Hurk. Det hände dock att man blev utsatta för överbelastning och blev inklämda i för små ytor med bolltapp som resultat.

Mot slutet bytte man plats på Rasmus Jönsson och Brandur Hendriksson och lät istället Vladislav Kreida och Viktor Lundberg prova på mittfältsrollerna.

Anders Lindegaard klev under denna övning av från träningen och Alex Nilsson hoppade in i hans ställe. Under tiden som denna övning tog plats körde resten av spelarna en ganska enkel inläggsövning.

Man avslutade dagens träning med tvåmålsspel öve halvplan. Lagen var som följer:        

Lag Blå: Sidny Lopes Cabral, Lucas Larsen, Charlie Weberg, Emil Hellman – Rasmus Jönsson, Brandur Hendriksson – Noel Mbo, Adam Kaied, Benjamin Acquah –  Anthony Van Den Hurk

Lag Gul: Andreas Landgren, Casper Widell, Ervin Gigovic, Bödvar Bödvarsson – Wilhelm Loeper, Vladislav Kreida, Viktor Lundberg, Dennis Olsson – Rasmus Karjalainen, Assad Al Hamlawi.

Man fortsatte med 4-2-3-1 i det blåa laget och lät mittfältstriangeln från övningen vara intakt. Man ska såklart inte dra allt för stora växlar av endast en träning men det såg under tvåmålsspelet inte särskilt bra ut för det blåa “4-2-3-1-laget”. Mängder av bolltapp, misstag, felpass och man hade väldigt svårt att hålla bollen inom laget. Det hände dock ibland att man fick till en kombination genom sin triangel och sedan ut för inlägg genom sin ytterback. 

Personligen gillar jag tanken med 4-2-3-1 då det är just Wilhelm Loeper, Adam Kaied och Benjamin Acquah som har imponerat mest den senaste tiden och det hade varit intressant att se samtliga på banan samtidigt. Det skulle även innebära slutet för det misslyckade experiementet med Anthony Van Den Hurk som falsk 10:a, då han i ett 4-2-3-1 hamnar högre upp i banan i en mer naturlig strikerroll. Adam Kaied fick rollen som 10:a idag men man skulle även kunna tänka sig Benjamin Acquah här då hans fina teknik lämpar sig för en roll med små ytor.  

Det finns samtidigt även en tidsaspekt här med 6 omgångar kvar, men kanske än mer så i hur mycket man hinner sätta taktiskt inför tisdag mot Falkenberg då man bara har Lördag och Måndag på sig (Vilodag söndag).

Träningen avslutades efter En timme och 30 minuter. Ett par spelare stannade kvar för att öva avslut.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*