Träningsrapport 14/10 “Han visade vilken stor potential han har”

I den kalla höstvinden på Olympiafältet var det återigen dags för öppen träning denna dag.

Utöver långtidsskadade och landslagsspelare saknades följande: Anders Lindegaard, Shkodran Maholli, Kalle Joelsson. Andreas Granqvist har fått ett bakslag i sin väg tillbaka till spel.

Som vanligt inleddes träningen med uppvärmning under ledning av Rickard Engström, denna gången med en rusch runt halvplan.

Därefter startade Assisterande tränare Thomas Gabrielsson upp en simpel passningsövning där one-touch passningar var temat.

One touch fortsatte som regel med den klassiska kvadraten på stor yta. Anthony Van Den Hurk som igår inte deltog i den kollektiva träningen, utan körde löpningar vid sidan av, deltog förvisso i kvadraten men gjorde så iklädd special-väst. En indikation på att Van Den Hurk fortsatt har någon form av underliggande skadeproblematik. Han skulle också gå av träningen efter denna övning.

Därefter bjöds det på smålagsspel där lagen var som följer:

Lag Gul:

Alex Timossi, Erik Figueroa, Rasmus Jönsson, Mix Diskerud, Kebba Ceesay och Mohammed Abubakari.

Lag Blå:

Casper Widell, Alhaji Gero, Adam Eriksson, Andreas Landgren, Noel Mbo och Jakob Voelkerling Persson.

Spelet var stundtals mycket intensivt med flera närkamper där glidtacklingar var ett genomgående tema. Ett par spelare stod ut i min bok. Rasmus Jönsson visade för andra träningen i rad upp en fin teknik och flera kvalificerade avslut. 17-åringen Casper Widell visade återigen vilken fin teknik och spelförståelse han har för sin ålder och position. Han har visserligen tuff konkurrens på Mittbackspositionen i nuläget men har en enormt stor potential. Sist men inte minst var Alex Nilsson på hugget idag. Stod för flera fina och vackra räddningar. Ett positivt tecken då Alex med stor sannolikhet är den som står i mål mot Häcken på Måndag.

Min Twitter: AnthonyThrn

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*