Träningsrapport 13/7: “Ökat fokus på rörlighet i offensiven”

Dagens träningsrapport kommer från ett varmt Olympiafält.

Saknades Gjorde: Alex Nilsson, Jakob Voelkerling Persson, Victor Göransson och Alhaji Gero.

Benjamin Acquah är precis som de första observationerna antydde och som jag skrev i gårdagens träningsrapport relativt okej efter den smäll han ådrog sig mot Akropolis. Under dagens träning var han med på alla övningar och hade inga märkbara besvär.

Marcus Linnér skötte som vanligt uppvärmningen.

Därefter satte man upp en slags maximerad variant på kvadraten där man delade upp truppen i två lag som ska hålla bollen inom sitt lag medans det andra jagar. Man hade dessutom ett antal spelare som var med i det bollförande laget.

Man spenderade resten av dagens träning till en övning där man delade upp truppen i två lag. Tre minimål sattes på vardera sida av spelytan som var på ungefär en tredjedel av planens totala yta. Här var syftet att inom laget kombinera sig igenom för att göra mål på andra sidan. Man satte regler för antalet touch som var tillåtna på med och motståndarhalvan.

Just att man använder tre minimål, gör ju givetvis att lagen försöker använda hela planens yta för att få till mål. Det är alldeles uppenbart att man nu lägger ökat fokus på rörlighet i offensiven och sitt kombinationsspel. Något som kan behövas med tanke på hur det såg ut mot Akropolis.

Det såg under dagens övning ganska fint ut ibland. Flera spelare har hitta lösningar som man ställs inför, ofta när samma spelare sätts under press. Man kan dock i mitt tycke öka bolltempot ytterligare, speciellt då man har spelarmaterialet i form av kvalité till att göra det.

Man avslutade som sagt träningen efter denna övningen och man tränade sammanlagt unefär En timme och 30 minuter.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*