Träningsrapport 11/8: “Spelare på provspel”

Dagen efter gårdagens derbyvinst kommer också en träningsrapport från ett Olympiafält som fick uppleva gott om sol och ett nytt ansikte

Tränade gjorde: Kalle Joelsson, Alex Nilsson, Dennis Olsson, Ravy Tsouka, Viktor Lundberg, Noel Mbo, Alhaji Gero, Benjamin Acquah, Emil Hellman, Assad Al Hamlawi, Vladislav Kreida och Victor Göransson. 

Victor Göransson var som vanligt med på de lite lättare delarna men klev åt sidan innan tvåmålsspelet. Ytterbacken Sidney Lopes Cabral som värvades inför säsongen och som spenderar majoriteten av sin tid hos lagets U19 var ute på Olympiafältet under en kortare tid och körde ett par moment med Marcus Linnér. Lopes Cabral har under året haft en del skadebekymmer.

Under dagens träning fick man även besök av Hittarps-spelaren Cim Nilsson. Cim är en mittfältare som man vill titta närmare på efter tips av Erik Edman och Christoffer Andersson som båda är anställda i klubben. Edman besökte själv även träningen och konverserade länge med Jörgen Lennartsson. 

Som vanligt skötte Marcus Linnér uppvärmningen. 

Efter detta varvade man kvadraten med fotbollstennis. 

Innan det blev dags för tvåmålsspelet körde man en possessionövning. Här delade man upp truppen i två lag inom en kvadrat för att behålla bollinnehavet. Till sin hjälp hade man två “jokrar” i mitten som var med i det laget som var spelförande. Med andra ord var det en variant på kvadraten. Här imponerade Benjamin Acquah med sina snabba fötter och beslut.

Till sist körde man då en längre period av tvåmålsspel på en fjärdedel av planens yta. Lagen var som följer:  

Lag Blå: Dennis Olsson, Ravy Tsouka Cim Nilsson Viktor Lundberg, Noel Mbo

Lag Vit: Benjamin Acquah, Emil Hellman, Assad Al Hamlawi, Vladislav Kreida, Alhaji Gero

Spelet var intensivt med stundtals högt tempo och fina kombinationer. Dessutom ett par härliga dueller och viljan var påtaglig hos många. Man fick även publik i form av Casper Widell.

Angånde mina intryck av provspelaren Cim Nilsson så var nivåskillnaden mellan Division 3-spelaren och A-truppen ganska så påtaglig och inte heller så stor plats. Det blev dock lite bättre ju längre träningen led då han började acklimatisera sig. 

Mot slutet av tvåmålsspelet fick Dennis Olsson en smäll. Han lindades hårt av Marcus Linnér men enligt Mattias Lindström ska det inte vara någon större fara med Dennis. 

Träningen avslutades efter runt En timme och 20 minuter. 

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*