Torrare än Konsums Sockerkaka!

Nu händer det inte mycket under HIF-himlen vill jag lova! Jag hade väl en naiv förhoppning av att det skulle spruta ut nyheter på HIF-fronten i och med att vi äntligen fått en ny tränare/manager, men icke. Det är som sagt torrare än Konsums Sockerkaka. (Kan vara jag som fått ett dåligt exemplar, men visst är det trist att käka sockerkaka som man måste lägga i blöt för att inte dö den torra kvävningsdöden?)

En nyhet(?) kom fram idag i alla fall. På Fotbollskanalen.se kan vi läsa om att CK kommer få en hel del pengar till sitt förfogande för att stärka upp truppen. Eller?
Conny Karlsson hade ett krav för att ta jobbet som tränare för Helsingborg – att han ensam skulle ha ansvaret för spelarvärvningar. Resultatet blev en skräddarsydd tjänst som manager där Conny Karlsson dels tränar a-laget, men också tar en del av sportchefens ansvar. Nu avslöjar också Helsingborgs ordförande Sten-Inge Fredin att den nye managern inte bara får ansvar över värvningarna, utan även ett stort ekonomiskt stöd inför den kommande säsongen.
– Karlsson håller på att se över den trupp vi har. Vill han sedan förstärka den kommer vi i styrelsen att tillgodose hans önskemål så gott det går
, säger Fredin till fotbollskanalen.se.

Var kommer pengarna ifrån?

***

Skulason lämnar, det står klart. Än en gång står det klart att en “medelmåttig” allsvensk spelare sticker över sundet och håvar in cashen i en ganska anonym och intetsägande liga. Funderade på om man inte skulle börja påverka politikerna till att ändra skattereglerna i Sverige så att de motsvarade de danska? Men sen kom jag på att det hade varit allt annat än moraliskt riktigt. Varför ska bara fotbollspelare bli skattefria? Varför inte sopåkare eller sjuksköterskor?

Nä, “Artistskatten” känns allt annat än rättvis, trots att det hade varit fan så mycket roligare att titta på fotboll i Sverige om man hade fått behålla fler spelare.

***

Jag håller tummarna för Presidenten just nu. För inte ska väl en makeover bli till de sämre?

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*