Är vi DDR ?


Tänk Er ironin i att ha varit instängd i drygt tjugoåtta år, springa mot ett hål i en mur som varit ett hinder mot din frihet under hela ditt liv och som nu håller på att demoleras. Väl framme möts du av en folksamling och David Hasselhoff sjungandes ”I´ve been looking for freedom”  Då, om inte förr, så hade ens murarambitioner sannolikt förverkligats.

 

Många ur fd Östtysklands äldre generation blev inte heller helt nöjda med vad förändringarnas vindar blåste i deras väg. Nya möjligheter lovades vitt och brett hos de styrande, men även nya problem som man kanske inte hade räknat med tillkom. Frihetsbilden visade sig inte vara helt sanningsenlig och som det så ofta ter sig, när något låter för bra för att vara sant, så är det just det…

Just det här med förhoppningar och en blind tro på att något faktisk kommer att bli bättre är något som går hand i hand med att vara fotbollssupporter. Frågan är bara om det överhuvudtaget är realistiskt, speciellt i dessa tider.

Vår förening, likt många andra klubbar lider ekonomiskt. Sponsorerna drar ner på sina åtaganden med anledning av finanskrisen. Löneskillnaderna mot resten av Europa fortsätter eskalera och i takt med detta avtar kvalitén vilket leder till att publiken med största sannolikhet överger allsvenskan mot tv-sända matcher mellan superlag i andra europeiska ligor. Eller ?

Då truppen för närvarande är på semester (sedan Augusti enligt vissa) lär vi med största sannolikhet inte få höra om några förstärkningar innan årets slut. Det gäller onekligen för Conny & Co att träffa rätt direkt med sina nyförvärv om man vill komma väl förberedda till säsongsupptakten.

Det har länge efterlyst en röd tråd i föreningen. Spelare har kommit och gått, men stundtals har det ändå känts som om det gjorts fler byten i styrelserummet än på plan. Elaka röster har gjort liknelsen i arbetssätt mellan nuvarande ordföranden och forna DDR-ledare och i slutändan blir det ohållbart. Nu är det upp till bevis att prestera gemensamt annars är det nog dags för andra vindar.

100-års väntan.. Kärnanfirande.. och Olle Larsson.
Tyskar varför klagar ni ?

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*