Toppen mot botten

Dags för match ikväll, borta mot Halmstads BK på Örjans Vall. Och det blir ett “klassiskt” toppen-mot-botten-möte då HIF har parkerat sig i topp med 5 poängs försprång och Halmstad har i botten halkat efter med 7 poäng till närmaste lag.

Att just Halmstad skulle ligga i botten och slåss för sin överlevnad är för många lite oväntat. Halmstad plockade ju “succé”-tränaren från MFF ifjol, samt lånade in halva(?) Real Madrid…deras B eller C-lag då alltså…inför denna säsong. Jag skrev så här inför årets serie; “Det ska bli intressant att se om det går vägen dock, även om jag är ytterst tveksam till deras samarbete med Real Madrid. Halmstad är nog tvugna att få igång laget som helhet i ett tidigt skede, annars är jag rädd att de inte får något lag bakom sig i sluttabellen. Initialt, tror jag att de åtminstone klarar kvalplats.”
– Det innebär ju att jag än så länge har lite rätt? (Å andra sidan, vilket ni som är uppmärksamma redan har konstaterat, så tippade jag att Gefle skulle åka expresståget ur Allsvenskan i år. Och där har jag ju inte riiiiiiktigt rätt…än så länge…)

***

Förra HIF-matchen slutade med klassiska hockey-siffror, 7-3, och exakt samma lag/trupp kommer försöka göra processen kort med Real Halmstad även idag. Vi minns 9-0 härom året…

Vad vi (i alla fall inte jag) inte minns, är nedanstående klassiska laguppställning inför match mot Halmstad BK för endast 67 år sedan;

***

HIF och Halmstads BK gick upp i Allsvenskan 1993 och båda lagen har spelat där sedan dess. (Endast IFK Göteborg har längre pågående svit.)
Av de 18 säsonger som spelats sedan ’93, har HIF kommit före HBK i tabellen vid 12 tillfällen. HBK har 2 guld, HIF har 1, under denna tid.
HIF har inför dagens match mött HBK 30 gånger i allsvenska sammanhang på bortaplan, och endast vunnit 7.

***

För mer rolig, intressant statistik, rekommenderar jag stattenakurvan.se

***

Men oavsett vad statistiken än säger, så känns HIF rätt hyfsat som favoriter. Men Svenskaspels odds på 1,70 känns alldeles på tok för lågt. Det brukar ju vara så att David alltid vill slå Goliat, och ibland vinner ju motivation över klass…

Men jag sätter min tusenlapp på en tvåa, en HIF-seger. Vad tror du?

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*