Reflektion – Halmstad BK (b)

Ett styrkebesked och ett besked om att lagmaskinen fungerar när det behövs. HIF vinner komfortabelt med 2-1 och en ovanlig målskytt presenterade sig med råge.

Det är lätt hänt att man faller tillbaka lite, efter att ha vunnit lätt matchen tidigare, och går in med en falsk säkerhet om att det “bara” är att ställa in skorna så vinner man även mot bottenlaget enkelt. Men HIF visade idag att de inte faller i en sådan enkel psykoligi-fälla. De visade med trygghet, stabilitet att lagmaskinen är ordentligt smörjd och fungerar som en schweizisk klocka.

Men vi som trodde att Gerndt/Jönsson/Sundin skulle vara de som avgjorde matchen ikväll, vi blev smått överraskade och lite smånöjda. Förra matchen gjorde de tre essen i anfallet vars två mål, men idag var det den “gamle” HBK-aren, Peter Larsson som gjorde en dubbel. Och detta mot sin “moderklubb” dessutom. Härligt!

***

Det glädjer mig att höra Jesper Jansson i pausen då han deklarerar att HIF minsann inte kommer sälja sig billigt när det gäller spelaraffärer. Och samtidigt klargör han målet att HIF ska bli en storklubb i Skandinavien. Detta om något borde få spelarna att tänka en gång till när de funderar över att flytta över sundet till Köpenhamn. Måhända att FCK kommer spela i CL i år. Men HIF siktar också på att nå dit, och då vore det kanske lite roligare att ha ett sm-guld i bakfickan?

***

Även om matchen höll ett ganska hyfsat högt tempo och stundtals var lite av derby-karaktär, så var aldrig HIF’s seger i fara. Halmstad ligger i botten av en anledning. De kämpade och slet idag (på gränsen till fult), men det hände liksom inte mer än så. Att Pär fick släppa in ett mål bakåt, var mer tur för Halmstad än att det var bra. Och HIF’s försvarsspel funkade precis lika bra som övriga lagdelar. En stabil seger helt enkelt.

***

May Mahlangu måtte ha lungor som en långdistanslöpare?

***

Kul att se att Edman är på väg tillbaka. En välbehövlig kraft då serien snart vänder.

***

Jag vill se Peter Larsson tillsammans med Marcus Nilsson i HIF’s försvarslås även i höst. Och jag vill se att den affären fixas utan att Rasmus eller Gerndt försvinner. Nu har vi spelat knappt halva serien (och vi minns försprånget vi hade ifjol), men HIF vinner de psykologiskt riktiga matcherna också, och för att bibehålla detta, behöver vi ett bibehållet lag!

***

Inför matchen så efterlyste P-O “extrem ödmjukhet”. Ja, men då visar vi alla det inför nästa omgång och inför de resterande matcherna av serien. Och eftersom det fungerade idag, då kommer det fungera hela vägen fram…

3 kommentarer

  1. Enligt mig är Jönsson och Pär de mest värdefulla i HIF för tillfället och också svårast att ersätta. Hellre att Gerndt säljs än Pär eller Jönsson.

  2. Håller med även om Gerndt mer & mer börjat visa tecken på sin fjorårsform som i går när han löper på bollar som han knappt har en chans att hinna/vinna men ändå tar löpningen och verkligen en stabil insats över hela linjen (skulle vara Pär som är ute & flaxar vid målet man kan klanka på) – vad gäller P.Larsson så är jag absolut övertygad om hans storhet i allsvenskan och särskilt mot sina g:a lagkompisar men när det kommer till Europakvalet är jag orolig för att det kommer gå för snabbt i svängarna för honom och så måste han dra i nödbromsen, men han får gärna överbevisa mig om en annan bild men där ligger ju något förutom skadorna bakom varför FCK inte tyckte han höll och ska HIF då upp på samma nivå så lär han väl inte hålla här heller, eller??

  3. Ännu en viktig seger i jakten på guldet! Bra arbete. Kul att se Gashi/May som äntligen fått den centrala betydelse de måste ha för att anfallssspelet ska få variation. Sedan hoppas jag att såväl Edman som Stoffe snart åter är i tjänst på varsin ytterbackplats.
    Jag är enig med er som ser förlusten av såväl Pär som Rasmus som svår att reparera. De är liksom ovannämnda centralmittfältare ett nav i laget. Gerndt? Ja, han har ju varit på väg sedan i höstas? Jag ser inte honom som en förankrad HIF:are men han kan vara riktigt duktig och då är han såklart en tillgång men det har osat flytt så länge nu att jag tror det är bra när det blir klart. P. Larsson är jag dock tveksam till trots 2 mål igår. Jag menar att vi behöver en mittback med mer tydligt spelande egenskaper. Möjligen om Marcus försvinner är han ett nödvändigt alternativ men varför skulle egentligen Marcus försvinna? Så attraktiv kan han väl ändå inte vara? Är Baffo tillräckligt spelskicklig? Jag vet inte. Men jag skulle inte spendera för höga summor för att P. Larsson ska stanna i HIF.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*