Topp 3 med 3-3

Jag skulle säga att det var 3 dagar sen, men det är ju 4 idag. 4 dagar sedan, den som i media kallats för bland annat “Den galnaste matchen i Allsvenskan“, matchen mot Djurgården på Olympia som icke helt obekant slutade 3-3. Jag och drygt 15.000 personer till var på plats och bevittnade den smått historiska 3-3 matchen.

3-3 matcher har en tendens att bli just “historiska”. Jag kan på rak arm komma på en fyra-fem stycken klassiska 3-3 matcher. De 3 som jag tycker varit mest klassiska (i modern tid) är;

1. Malmö FF-HIF  (1993-05-13)
En magisk match, trots slutresultatet, som etsat sig fast på näthinnan och i minnet. HIF var ju vid denna tiden ganska färska i Allsvenska sammanhang. Matchen spelades på Malmö Stadion och arenan var nästintill sprängfylld av skåningar. Jag tror att publiksiffran hamnade på drygt 28.700 personer. HIF ledde med 3-0 och tappade till 3-3, men trots det ansåg jag (anser väl idag också) att det var en vunnen poäng. Firma Henke&Masse briljerade och höll på att spela skjortan (baby-blå tröjan) av malmöiterna. På den tiden slog ju HIF alltid ur underläge och var väl betraktad som lillebror till Malmö FF. En klassisk HIF-match alla kategorier.

2. HIF-Djurgården  (2010-08-05)
Färskt i minnet och fortfarande har jag nog inte fattat att det blev 3-3 till slut. Skulle egentligen inte vara på plats, sen skulle jag vara på plats, och till sist ville familjen följa med, så det slutade med att jag avnjöt matchen på sektion 30, rad 25. (Vilken höjdarplats!). Tror nog att jag spelade ut hela känsloregistret under de 2×45 minuterna (plus tillägg).
Matchen hade det mesta i underhållning dessutom. Många mål, mycket folk, bra fotbollsväder, bra tryck och så naturligtvis det som Conny kallade för “Buster-storyn”, Gerndts hatrick. En klassisk HIF-match alla kategorier.

3. Örebro SK-HIF  (2001-07-??)
Mitt under semestertider spelade HIF uppe i Örebro. Dessvärre var jag inte på plats, men jag minns att jag lyssnade till matchen på Sportradion, och det var nog så dramatiskt. Vid tiden för match hade HIF inte vunnit på ett antal matcher och hoppet satt till att slå Örebro för att få en vändning i den negativa spiralen. Redan då hade HIF svårt för Örebro (då på Eyravallen). HIF vände underläge tre gånger under matchen, två mål av Mattias Lindström. Kommer ihåg att den förre HIF’aren Johan Paulsson gjorde mål för Örebro. En klassisk HIF-match alla kategorier.

***

Det finns ju ett par stycken till av den klassiska 3-3. Bland annat var det en match uppe på Söderstadion mot Hammarby, där jag vill minnas att Andreas Dahl, då för HIF, gjorde ett klassiskt frisparksmål.

Vilken match kommer du bäst ihåg, har du något att tillägga på dessa tre ovanstående eller du har starka minnen av någon annan HIF-match? Skriv gärna ner ditt minne och skicka in den till oss på AOH, så ska vi med glädje publicera den och minnas den tillsammans!

1 kommentar

  1. jag tycker att kvartsfinalen i cupen 2006 mot Elfsborg borde gå in före Örebromatchen på den listan, kanske även före Djurgårdsmatchen.
    HIF vann på straffar, men det var 3-3 efter ordinarie tid i en dramatisk match med sena mål i både andra halvlek och i förlängningen.
    Dessutom fick vi se ett slag med öppen knytnäve..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*