Jag blir inte orolig längre

Är det ett tecken på att jag ska oroa mig?

Två matcher avklarade under förra veckan och jag har slutat oroa mig som jag alltid gjorde tidigare när HIF hamnade i underläge, matchen mot BP avlyssnandes via webbradion samtidigt som jag tapetserade hemma. Vad gör man inte för husfridens skull? Visst BP tog ledningen och normalt sett skulle man börjat bekymra sig, men icke i år. I pausen gick jag ner i källaren för att hämta lite verktyg och när jag kom upp igen stod det plötsligt 3-1 till HIF, inte det minsta överraskande. I år iallafall.

För tidigare år har man ju vetat att kommer HIF i underläge så förlorar de per automatik. Laget som inte kunde hantera motgångar.  Men inte i år och därför oroar jag mig inte längre.

Efter att ha slagit Stockholms bästa lag borta kom det näst bästa på besök, Djurgården.

Nu blev det lite motigt, de kom för att spela grisfotboll och lyckades med det, 0-1 men inte bekymrade jag mig över det. Lite bekymrad blev jag allt när Marcus Lantz fick rött kort efter en patenterad tvåfotare med dobbarna före. Marcus borde veta att Martin Hansson normalt silar mygg och sväljer kameler när han dömer, det är inte första gången han hamnar i händelsernas centrum på Olympia genom sin dokumenterat inkonsekventa nivå. Men man får vad man betalar för och uppenbart betalar inte Lagrell tillräckligt bra med pengar till domarna.

Jag tyckte faktiskt att Martin Hansson var riktigt bra under 2009 men play-off matchen mellan Irland och Frankrike och den följande dissningen under Fotbolls VM har kanske satt sina spår hos Martin?

Fast bekymren släppte ganska kvickt när HIF med Alexander Gerndt i Spetsen snabbt vände till 2-1 med en man mindre. En fantastisk moral finns i laget och det har nog gjort att försäljningen av Prozac minskat kraftigt i Helsingborgsområdet.

Men slarv i försvaret gjorde att Djurgården lyckades vända till 3-2 och nog såg det ut som en hemmaförlust var på väg. Men inte, 3-3 genom “Mr Hattrick man” Alexander Gerndt. Undrar om han fick en sådan där ful hatt som Tipstjänst delade ut innan för den bedriften?

MFF som slog ÖSK tog in 2 poäng av försprånget och Prozac bristen gör att en del supportrar till HIF  nu ser allsvenskan som förlorad.

Vart vill du helst att ditt lag ska ligga med 12 omgångar kvar av serien?

A: Som etta med 3 poäng ner till tvåan och plus 17 i målskillnad.

B: Som tvåa med 3 poäng upp till lika med serieledaren och plus 16 i målskillnad.

Svaret torde vara solklart.

Jag är inte orolig!

7 kommentarer

 1. Jag håller med dig i mycket av vad du skriver men det finns ett par saker som kan oroa. För det första behöver herrar gashi o lanz vårda sitt spel bättre. det duger inte med återkommande avstängningar för dessa! För det andra så tycker jag att försvaret inkl Hansson behöver upp ett snäpp och återta vårens stabilitet. Då var dessutom HIF riktigt bra på att stänga matcherna efter tidig ledning och detta bör de återvända till. Men i övrigt är det mesta ju riktigt bra och jag har idag stor tilltro till Connys ledaregenskaper. En viktig match mot Göteborg stundar och jag hoppas på ett stabilt spelande HIF då.

 2. Jag tror nog att herrar Lantz & Gashi kommer få fler avstängningar. Det känns som om deras spelstil samt det taktiska gör att de tänjer lite extra på gränserna.
  Men det känns inte oroligt där heller, då vi sett att vi har kapital på bänken som kan ersätta dessa två.

 3. Både May, Gerndt och Patronen har gjort inhopp som visar att de är mogna för en startelva. Berglund är en mycket kompetent målvakt så visst har vi spelare som utmanar i alla lagdelar. Kanske dags att väcka de som hamnat i dvala?

 4. @ Leif,

  Martin eller Pär Hansson?

  Pär kan inte lastas för något baklängesmål under året vad jag vet, men det kan kanske förklaras med att han har en så pass kompetent konkurrent på posten att han inte kan känna sig helt säker?

 5. Nja jag kan inte ens skylla Martin Hansson för några baklängesmål. Däremot Edman och Lantz, samt delvis Stoffe vid 3:an senast…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*