Tomt på Friends?

Svenska FotbollFörbundet vill skapa en tradition där Friends Arena som fast spelplats för finalen i Svenska Cupen. Det ser ut att slå hårt mot publikintresset. 

svenskacupen

Det är enligt Helsingborgs Dagblad bara drygt 2000 biljetter sålda till finalen på söndag till en arena som till finalen rymmer närmare 30000 personer. Det är lätt att fundera i termer som fiasko. Men Jörgen Larsson, evenemangschef på Svenska FotbollFörbundet konstaterar att det tar tid att arbeta in en tradition och att man kanske måste ta ett par tuffa år nu i början innan det vänder. “Sportsligt sett har klubbarna tagit cupen på ett annat allvar de senaste åren. Kanske tar det ett par år innan supportrarna är i kapp.”

Då det var två sydsvenska lag som gick till final så skickade HIF en förfrågan om att flytta till en annan arena som låg närmare regionen för att kunna göra det lättare för supportrarna att ta sig till matchen, Gamla Ullevi och Myresjöhus Arena nämndes som tänkbara spelplatser. “Men förbundet har en intention att göra det till en tradition. Det är inte så mycket att säga om.” konstaterar Jesper Jansson.

Så är det så att du går och tvekar om du ska åka till Friends på söndag och se Cupfinalen så vet du i alla fall att det finns biljetter kvar. Har du inte köpt en biljett till Kärnans bussar så gå ihop med några kompisar och sätt er i bilen och kör. Tåg och flyg finns också som alternativ. HIF behöver stödet och med den låga publiksiffran så kommer varje person som sluter upp göra skillnad.

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*