Thörn: Anteckningar från U21: “Gero ställer frågor, Olsson klev av”

200830 Helsingborgs Alhaji Gero jublar efter 3-1 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och Djurgården den 30 augusti 2020 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0048

HIF spelade under Onsdagen match i U21 serien mot Mjällby och vann med 3-1. Det här tar jag med mig:

 

 • The Bounceback:

HIF stod för en blek insats förra veckan mot Bois. Idag var lite av revansch. Man bjöd faktiskt på en fin fotboll även om man gjorde misstag här och var. HIF:s 4-2-2-2 var spännande att kolla på. Visserligen fick lite Mjällby ibland av ett övertag på mitten men med en Alhaji Gero som ibland droppade lite djupare när Assad Al Hamlawi fick springa loss uppe på topp fick man mycket alternativ framåt. Bra.

 • Trust The Process…

Assad Al Hamlawi fick lite mer än 70 minuter idag och fortsätter sin resa fram till en A-trupp. Har under tidigare U-21 matcher spelat innermittfältare men fick idag spela på Topp. Där var han duktig. Springer mycket, startar anfall och var överlag väldigt företagsam med sin fina teknik. Många minns säkert perioden där Al Hamlawi och Van Den Hurk fick samarbeta på topp som lite av en ljusglimt från förra året och med tanke på HIF:s offensiva gåtor just nu kan det vara något att se fram emot. Måtte han bli kvitt sina skador…

 • Pågen kan!

Max Svensson har under inledningen av säsongen visat väldigt lite. Visserligen hade han idag lite av en tyst första halvlek men i Andra Halvlek kom han loss på sin vänsterkant flera gånger om och slog dessutom in en straff. Då hade han dessutom sent i första halvlek redan frispelat Alhaji Gero fram till 1-1. Utnyttjade sin speed, teknik och visade för första gången på länge att han vill någonting. Det finns något här!

 • Question time with Alhaji Gero:

Alhaji Gero ställde med dagens insats flera frågor till Jörgen Lennartssons haltande offensiv. Visst, han är ingen superstriker men han är tung, vinner boll, kämpar och drar till sig fokus. Gjorde två mål idag och visade en förmåga att vara på rätt plats och läsa situationer. Under HIF:s inledande matcher ser Anthony Van Den Hurk väldigt ensam ut och skulle behöva en lekkamrat och en till boxspelare. En Alhaji Gero kan mycket väl vara en sådan medan man väntar på att Assad Al Hamlawi är tillbaka i en Superettan-trupp.

 • May God have Mercy…

Dennis Olsson har länge sett bra ut under U-21 matcherna. Vill ofta mycket, visar initativ och vilja. Idag spelade han som innermittfältare och fortsatte att visa sin goda vilja även om han föll bort lite i en ovan roll. Tyvärr fick han efter en tilltrasslad situation en smäll och var tvungen att bryta matchen. På fråga från AOH meddelar HIF att man behöver undersöka Dennis vidare. Jag hoppas det inte är illa eftersom Dennis under en längre tid visat att han är i fin form och ständigt utvecklas.

 • Den Röd och Blåa Ryggraden:

Flera gånger under de U21-matcher som jag har sett har HIF:s juniorer stått för de bästa insatserna. Idag var däremot flera av de spelare som normalt sett är närmast en startelva som var bäst. Max Svensson, Alhaji Gero, Jakob Voelkerling Persson och Casper Widell stod alla för bra insatser. Här ska även Casper Widell ha en extra ros eftersom han trots sin unga ålder spelade väldigt moget idag. Som vanligt flera fina uppspel och stod upp bra i huvudspelet. Många pratar om Charlie Webergs goda insats i matchen mot J Södra men nog är 17-åriga Casper Widell med och tampas om en startplats på Söndag, nu när Andreas Granqvist antagligen inte spelar mot AFC.

 

 

 

1 kommentar

 1. Casper Widell är HIF:s framtid då han har alla kvalitéer för att kunna bli den nye Andreas Jakobsson: Bolltrygg, bra blick för spelet, duellstark, vass på huvudet – så hoppas att HIF snart satsar fullt ut på att spela in honom så vi inte får en ny “Lex-Calle-Johansson”, och att han lämnar klubben för man satsar på fel mittbacksalternativ…

  Vad gäller Assad så har det känts länge som han kanske inte har fysiken för att spela fotboll på elitnivå med tanke på hans ständiga skadehistorik, men jösses vad han sprang igår och belöningen var straffen han fixade fram – och vilket glädjevrål som följde!!
  Men det känns hoppfullt för Assad då typ Granen redan spelat typ 400& mer än i fjor så verkar det som nya Fysteamet har de rätta “trolldryckerna” för att få fart på en karriär eller nästan kunna väcka de döda till liv i bästa Lazarustil…

  Också intressant se Dennis på “rasmuspositionen” där han gjorde det bra fram tills den olyckliga smällen, så vi får hoppas inte det är allvarligare än att han missar matchen på söndag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*