Thörn: Anteckningar efter U21:s 0-0 möt Öster. “Pågen satte inte en fot fel”

210607 Helsingborgs Lucas Larsen under en träning med Helsingborg den 7 juni 2021 i Helsingborg. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN / COP 273 / NO0033

HIF:s U21 spelade 0-0 mot Östers dito idag. Det här tar jag med mig från den matchen:

  • Flat as a pancake…

HIF stod inte för någon bra insats idag. Efter ett tidigt rött kort på en Öster spelare trodde jag att HIF skulle ta över, göra ett par baljor och komfortabelt vinna matchen. Istället blev det halvtaskigt spel och omständligt. Det blev lite bättre i andra halvlek med ett par halvchanser och tryck på slutet men då var det redan “too little, too late”

  • The proof is in the progress…

18-åringen Victor Blixt som kom från Österlen under sommaren fortsätter att utvecklas. Känslan är att han blir bättre och bättre för varje match han får spela. Bättre timing, starkare i närkampsspelet, bättre avvägningar. Hans stora X-faktor i sin fenomenala topphastighet får också mer utrymme i hans spelstil. Han kunde tidigare kännas försiktig men vågar numera släppa loss på ett helt annat sätt. Kommer bli allt mer spännande att följa.

  • Train in vain… 

HIF:s mer etablerade spelare i U21, det vill säga spelare som är en del av A-laget kontinuerligt i Assad Al Hamlawi, Dennis Olsson, Noel Mbo och Benjamin Acquah blandade och gav alltför mycket idag. Assad Al Hamlawi vann boll ibland men saknade akuratess i boxen. Noel Mbo sprang och jobbade en hel del men det gav sällan något och missade också han sina chanser. Benjamin Acquah sod för en del fina aktioner med sin teknik men var också ofta på tok för långsam i sina beslut med bollen. Dennis Olsson stod för en adekvat insats men hade inte någon vidare lycka framför mål.

  • The standout performer…

Lucas Larsen har stått för briljanta och åter briljanta insatser i U21 efter att ha flyttats upp till A-laget på observation. Idag var inget undantag. Pågen satte nog fantamig inte en fot fel under 90 minuter. Lugn som en filbunke med bollen, stark i duellspelet, flera fina längre passningar till framåtflygande ytterkantsspelare och dessutom stoppade han en kontring som ensam sista back med en glidtackling som gav Glenn Hysén på Wembley-vibbar. Både Jörgen Lennartsson och Sportchef Andreas Granqvist var som vanligt närvarande och Larsen fortsätter att stärka sina aktier om ett A-kontrakt efter säsongen.

  • My 15 minutes of fame…

Har tidigare i diverse poddavsnitt och U21-anteckningar uttryckt min förtjusning för Sidny Lopes Cabral. Det finns mycket gott i honom. Idag kom han in med kvarten kvar och det hände något med matchen när han kom in. Väldigt fin teknik och tillslag, kvickfotad, bra inläggsfötter, rivig och snabb. Det kan mycket väl vara så att vi står här om ett par år och säger att beslutet att plocka honom gratis var ett genidrag.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*