I dag kom det glädjande beskedet att deltagartaket slopas från den 29:e September. Rimligtvis borde detta innebär att HIF kan sikta på ett fullsatt Olympia i toppmötet, mot Sundsvall, den 3:e Oktober

I maj började regeringen lätta på restriktionerna. Man släppte en femstegsplan om att avveckla alla restriktioner. På tisdagens presskonferens gav socialminister Lena Hallengren, kulturminister Amanda Lind och Johan Carlson, generaldirektör för Folkhälsomyndigheten, om nya glädjande besked för alla sportintresserade i Sverige.

Nu lättar nämligen restriktionerna igen.

Tidigare har publik varit tillåten i begränsad form – med 300 besökare per sektion, och 600 som maxtak på ståplatsläktare.

Nu meddelar regeringen att deltagartaken tas bort den 29 september.

– Det här innebär att vi äntligen tar det fjärde steget mot att avveckla restriktionerna. Det här innebär att vi redan i slutet av denna månad kommer att kunna ha fulla salonger och läktare runt om i landet, säger Amanda Lind, kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna.

Lind fortsätter:

– Vi har samtidigt tagit fram förslag på vaccinbevis som skulle kunna användas för de allra största evenemangen, för att de ska kunna genomföras utan restriktioner under en övergångsperiod.

– Vi tar bort deltagartaken för evenemang både inomhus och utomhus. Vi tar också bort övriga begränsningar som avståndskrav mellan sittplatser och sällskap. Det här är naturligtvis ett oerhört viktigt besked för arrangörer i landet.

För HIFs del innebär beskedet att Olympia öppnas upp, till fullo, inför matchen, mot Sundsvall, den 3 Oktober. Passande nog då matchen, rimligtvis, bör bli omgångens toppmatch sett till var klubbarna ligger i tabellen

Föregående inlägg Widell kapten när Sverige föll
Nästa inlägg Thörn: Anteckningar efter U21:s 0-0 möt Öster. “Pågen satte inte en fot fel”

Kommentera

%d bloggare gillar detta: