Testa mig hit och testa mig dit.

Det tjatades om att HIF inte testats inför matchen mot Häcken. Jag är på samma gång benägen att hålla med, säga emot samt mena att HIF inte har satts på några större test än.

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarson

Å ena sidan:
Om man inför åttonde omgången menade att Häcken skulle vara en större prövning än tex. Norrköping var i omgång fyra, så har man nog inställningen att HIF kommer missa guldstriden. Speciellt med tanke på att laget kom från en förlust mot Mjällby där Peter Larsson blev utvisad och således var avstängd. Ett Norrköping som knep fyra av sex poäng på mötena under förra säsongen och tippades tillhöra toppen av årets tabell. Men jag tänker även på Syrianska trots att samtliga möten lagen emellan givit tre poäng till HIF, där speciellt bortamötena varit segrar man fått kämpa sig till.

Å andra sidan:
Vad menar jag med att jag håller med om att Häcken skulle vara ett test? Häcken kom till Olympia i kraft av silvermedaljör från förra säsongen då man även gjorde flest antal mål av samtliga lag med 67 stycken, tvåa i den statistiken kom för övrigt HIF. I år är de av många tippade högt i tabellen, med namnkunniga spelare och en tränare som varit i klubben sen -09 rimligtvis borde det vara en knepigare motståndare än Mjällby eller Öster. Fast nu i efterhand vet vi vad som hände i respektive match eller hur?

Å tredje sidan:
Testen ligger på rad framför laget. Ett stort kommer på måndag, ett ännu större väntar veckan efter. Jag tänker givetvis på mötena mot Elfsborg hemma respektive Malmö borta.
Elfsborg inledde med fyra raka kryss och har fortsatt med fyra raka segrar, varav en på gräs. Det känns spontant som ett tuffare test än tidigare motståndare HIF ställts inför i årets allsvenska. Jag tror de kommer finnas med högt upp i tabellen tills Europaspelet drar igång.

Malmö är Malmö, de skulle säkert sälja en eller annan släkting om det innebar seger mot HIF.

Foto: Bjarki Tordarson
Avslutas karriären i Spanien?
Foto: Bjarki Tordarson

Det kanske allra största är nog ändå transferfönstret i sommar, jag får magsår bara jag tänker på det. Det har alltid inneburit att vi redan på förhand har kunnat räkna ut vem som försvinner, samtidigt som det länge varit tvärtyst om vem som är på väg in. Detta är troligen det största testet för mig, med tanke på Bedoyas, Simovics,  Lindströms, ja kort sagt hela lagets framfart ännu så länge denna säsongen så kan jag redan nu avslöja vad tidningarna kommer skriva: “Nu försvinner hela HIF!”

Men trots allt säger jag ändå så här (jag är övertygad om att jag har Roar samt hela laget med mig på detta):
Testa mig hit och testa mig dit, vill man bara kan man hitta test överallt i en av världens jämnaste ligor.

Björn Velander BBL

1 kommentar

  1. Lindström siktar in sig på en shcysst tillvaro på någon playa i Spanien under sitt sista kontrakt (?) – tror han vill hinna med en sväng i Ödåkra, men tror han nöjer sig med ett familjebesök på Tropical Beach & pytt-i-panna framför Costa del Sol & paella -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*