Dagen efter med Roar: “Man får inte fler poäng mot Häcken än man får mot Syrianska.”

“Man får inte fler poäng mot Häcken än man får mot Syrianska.” Laget var koncentrerat på uppgiften när de klev ut på Olympias gräs igår kväll. 

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarson

Matchen mot Häcken igår nämndes som något av ett test för HIF som många tyckare menar har fått en ganska enkel resa fram genom tabellen, var det så även ni såg på matchen?

Nej, man får ju inte fler poäng mot Häcken än man får mot Syrianska, laget var koncentrerat på uppgiften, var Roars enkla och raka svar. Han höll med om att det tog ett tag innan HIF tog sig in i matchen, lagen kände en del på varandra i början, men han framhöll att det är väldigt få lägen som Häcken spelar sig till och det är främst de fasta situationerna som de får sina farligheter på.

Resultatsiffrorna säger en sak, men matchen var ju länge jämn, det som Roar menar var nyckeln till vinsten var dels att man fick längre anfall i andra halvlek där man såg till att inte ge Häcken speciellt många chanser till kontringar och att 2-0 målet från Sadiku gav energi till laget. Sen rullade det så att säga bara på.

Foto: Bjarki Tordarson
Mahlangu & Accam firar
Foto: Bjarki Tordarson

Att El Kabir var osynlig förklarar Roar med den enkla anledningen att har man ett lag som på åtta matcher släppt in endast fem mål, minst i serien, så har man ett bra försvarsspel i grunden och sen vet ju killarna om vem det är de möter. Det behövdes således inga specialstudier för att plocka bort en spelare som El Kabir.

Christoffer Andersson “flyttar fram sina positioner”, som Roar uttryckte det och ska se hur det känns längre fram i veckan. På frågan om det är Handstveit som är den naturlige ersättaren vid hörnor och fasta situationer så lyfte Roar fram Accam som en av ersättarna,  men att han nog hade varit lite entusiastisk igår och fått för mycket fot under boll.

Nästa vecka väntar Elfsborg, enda laget som ännu så länge är obesegrat. Roar sa att det är en oerhörd utmaning, Elfsborg är ett bra lag med en bred trupp. Men samtidigt så framhåller han att HIF inte är slagna på förhand och även om laget vet att det är en tuff utmaning så fokuserar laget på matchen i sig istället för det faktum att Elfsborg har en nolla i förlustkolumnen.

Björn Velander BBL

1 kommentar

  1. Jo, varken Accam eller Hanstveit får fullt godkännt vad gäller inspel vid fasta situationer (visserligen en hörna av Erlend som ledde till Lorents mål), medan Makondele visade en otrolig jämnhet när han smekte in inlägg, frisparkar eller hörnor – som tur var Lorent & Larsson med på noterna!
    Om än Chrisse på väg tillbaka så kanske läge låta både Emil & Gashi få ta hand om fler fasta situationer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*