Tankar efter en förlust

Åtta mil hem har sällan känts så hopplöst långa. Efter tre mil i allt för hög hastighet är jag tvungen att stanna för att samla tankarna. Inte mycket stämde för HIF under kvällen, att Mattias Lindström höll sig framme för att slå in 1-0 vilket därmed gör honom till HIFs bäste målskytt, är väl i stort sett det enda.

Det är dessutom en klen tröst då det dels inte blev bättre utdelning totalt sett och dels inte är Lindström som ska stå för den stora målskörden, även om jag är tacksam för varje mål som görs för laget.
Förvirringen i försvaret verkar tyvärr vara något som lever kvar. Alla tycks tro att någon annan ska göra jobbet. Dock spelar inte Någon Annan i HIF, vilket blev uppenbart under måndagskvällen.

Att sedan stolparna och ribban inte hjälper till eller att domaren inte blåser på det vis vi vill är inget man kan skylla denna förlust på. Laget måste göra jobbet, först då kommer turen och medvinden.

BjornVelander2Fem mil kvar hem genom ett regnigt Skånskt mörker där allt verkar nattsvart just nu. Fast precis som otur med ribban inte var den avgörande orsaken ikväll så är inte denna säsong förlorad i och med denna matchen. Det är nu det är dags att visa vilja och borra ner huvudet mellan axlarna och kämpa vidare. Trots de många individuella misstagen så finns där något att bygga på, ibland blixtrar det till och passningarna går rätt. Men att passa sig fram till mållinjen blir svårt – Skjut!

Ny match på torsdag, då utan utvisade Peter Larsson. Loret Sadiku borde ta den platsen medan Ardian Gashi går in på mitten efter sin sjukdom. Gärna med Rachid Bouaouzan på kanten i stället för Mattias Lindström.

Det är sådana här kvällar jag trivs med att bo i Halmstad. Åtta långa mil ger tid till eftertanke, när jag lägger huvudet på kudden har jag redan lämnat en del bakom mig.

I alla fall önskar jag att det vore så.

 

2 kommentarer

  1. Jo, det där med släppa en förlust är ingen lätt affär – tror det tog resten av veckan efter IFK-matchen, men som tur var match redan i övermorgon denna gång…
    Men frågan är bara hur Roar, KBG & San-Siro-Svenne tänkt sig försvaret nu: Larsson borta, Atta vill helst slippa spela på konstgräs & vart har Baffo tagit vägen?
    I så fall bara Lorent kvar och frågan är om inte Erlend ska ta ett kliv in då det återigen igår avslöjades att han har inte farten i benen för spela ytterback i Roars system: in med Emil på högerbacken & Chrisse tar vänstern för både Atta & Rachid behöver fler matcher i kroppen (U21) innan de är redo för att ta upp kampen om en plats i A-laget…

  2. Håller med dig om dina rokader i försvaret och skulle nog vilja komplettera med att Accam tar anfallet medan Rachid tar v-kanten. Det är dags att vi dels får in Rachid i laget igen och att vi får en anfallare som kan skapa något på egen hand. Det är väl tveksamt om Gashi är klar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*