Dagen efter med Roar

Roar Hansen lade snabbt måndagens debacle mot Mjällby bakom sig och började fundera på hur HIF ska ta sig an nästa motståndare, Norrköping på torsdag. En motståndare som HIF hade riktigt jobbigt med förra året . Till den matchen följer Ardian Gashi med i truppen, men om han är spelklar avgörs troligen vid träningen på onsdagen. Klart är att Joe Baffo går in istället för avstängde Peter Larsson.

Gashi är saknad. Kanske han kommer tillbaka i Norrköping
Gashi är saknad. Kanske han kommer tillbaka i Norrköping

 

–  Inför matchen mot Mjällby fick jag höra att HIF gjorde en skitmatch mot blekingarna förra året och att supportrarna förväntade sig en bättre insats den här gången. Det var både jag och killarna inställda på att göra också och i inledningen lyckades det ju ganska bra, konstaterar Roar.

–  Sedan kom det bortdömda 2-0-målet och då var det som om luften gick oss en period. Spelet blev tempofattigt och stillastående. Sedan kom kvitteringen. Vi snackade om det i halvlek och det fanns en ambition att hitta tillbaka. Då kom den olyckliga utvisningen

– Med facit i hand kunde vi då kanske ha valt att gneta oss fram och försökt ta åtminstone en poäng, men jag ville att vi skulle göra ett ärligt försök att vinna.

– Istället fick Mjällby sitt 1-2-mål i en ”klabb och babb”-situation.

Ni hade flera frisparkar i bra lägen, men ingen av dem blev riktigt lyckad och det var olika skyttar vid alla, varför?

–        Ja, säg det. Jag tyckte att Robin, som slog den första, gjorde det bra och bollen touchades ut av en försvarare. Han borde ha fått fortsätta. I andra större länder har man duktiga skyttar och man låter dem fortsätta även om de missat. Men här i Sverige funkar det inte riktigt så. Andra killar kliver fram och räknar med att göra det bättre. De drivs givetvis av ambition men det blev inte så bra. Vi har snackat om det här och jag kommer att säga ifrån hur det ska vara framöver.

Det var ju synd om Robin att han inte fick göra sitt första mål – han behöver väl det snart?

–        Ja, men han är ung och jobbar bra. Jag vill inte lägga någon extra press på honom. De som redan nu börjar göra jämförelsen med Tomas Sörum är helt fel ute. Sörum var ju en etablerad och rutinerad spelare. Robin är ung och mindre rutinerad. Hans tid kommer.

När du satte in 17-årige debutanten Elias Andersson, var vi många som lyfte på ögonbrynen. I synnerhet i ett så utsatt läge. Vad väntade du dig av honom?

–        Elias är en stor talang, med en fantastisk vänsterfot och bra speluppfattning. Han är definitivt mogen att komma in och kunna åstadkomma något.

Vi är många som saknar slitvargen Gashi på plan under hans sjukdom. Är han frisk nu?

–  Han är bättre men ännu har jag inte fått klartecken från läkaren. Men om det tidigare rört sig om dagar så tror jag att det nu handlar om timmar. Så han följer med till Norrköping och så får vi se om han kan spela. Vi behöver en arg Gashi på planen, det håller jag definitivt med om, säger HIF-tränaren.

Om Mjällby ställde till problem för HIF ifjol så gick det ju inte mycket bättre mot Norrköping?

–        Nä, jag har fått mig berättat att vi gjorde två skitmatcher mot dem. Nu är det upp till mig och laget att vända den bilden.

Trots motgångarna i de två senaste omgångarna har du inte möblerat om särskilt mycket i laget. Är det snart dags?

–    Vi tvingades ju möblera om friskt under försäsongen, på grund av skador, och därför har jag nu valt att ge grabbarna förtroende. Men om det inte vänder måste jag naturligtvis göra något, summerar Roar Hansen.

Kanske kan vara något för killarna att tänka på i Norrköping. Leverera – annars riskerar ni att bli utbytta!

 

 

 

1 kommentar

  1. Han menar att jämförelsen med Sörum är fel eftersom Robin är så mycket yngre och det kan jag köpa men jag har svårt att köpa att Roar låter Robin vara förstavalet i match efter match. Det förtroende han gett grabbarna, som han säger, innebär ju tyvärr att samma förtroende ger han inte till Santos, Rachid, Nordmark, Baffo osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*