Supporterröster från dagens träning: “Jag siktar mot toppen, inte botten”

Jörgen Lennartsson: Att vi då fick det stödet på träningen var jättepositivt för både spelarna och ledarna

På HIF:s sista träning inför truppens långa avresa upp till Sundsvall blev laget stöttade av en hel del trogna HIF-supportrar som tagit sig på Olympiafältet på morgonen.

HIF-supportrarna passade även på att sjunga “Ja må han leva” till födelsedagsfirande Jörgen Lennartsson. AOH valde att prata med två av Supportrarna om deras tankar inför säsongen.

Först ut är ingen mindre än HIF-Supportern Hugo.

Varför är ni här idag?

” – Det är för att stötta HIF och tagga igång dem inför inför premiären.”

Vad är tankarna och känslorna inför premiären?

” – Det känns bra. Vi har ett bra lag som på papperet borde köra över alla lagen i Superettan. Så jag ser fram emot säsongen och hoppas att det går som det ska.” Svarar Hugo Självsäkert.

Vilka spelare tror du får sitt “big break” denna säsongen?

” – Jag tror på Ravy Tsouka och Dennis Olsson. Wilhelm Loeper har varit grym under försäsongen.”

Vad tror du om det nya tränarparet?

” – Det känns stabilt. “Matte” är ju äkta HIF:are och man har ju sett honom spela och allting så det känns bra inför säsongen.”

Hur tycker försäsongen har sett ut?

Det har sett bra ut till och från. Det har varit lite tråkiga matcher i mitt tycke men man har inte gjort det dåligt heller. Det hade varit kul att få se lite mer mål och anfallsspel men vi får hoppas på att det kommer och att Hurk och Max kommer igång.

Hur ser du på säsongen som supporter med tomma läktare och så vidare?

” – Det är klart att det är tråkigt utan publik. Det är ju det man brinner för men man får göra det bästa av situationen och stötta HIF på de plan man kan.”


 

Jag fick även en pratstund med Tintin Weischselbraun, den otroligt sköne Göteborgaren som även han har positiva tankar om säsongen som kommer.

Varför är ni här idag?

” – Jag är här för att supporta mitt lag. Jag är nyfiken och taggad inför säsongen som komma skall. Lite besvikelse sedan förra året men det spelar ju ingen roll, man följer ju ändå sitt lag.”

Vad tror du om säsongen?

” – Vi har ju ett lag som gör att vi verkligen kan gå upp. De behöver bara bevisa att de kan det helt enkelt. Jag tror stenhårt på att vi vinner annars hade jag inte hållt på HIF. Om supportrar kommer in kommer det betyda mycket mer, det såg vi förra säsongen när det gick åt helvete. Och att ett lag som Malmö vann, se hur mycket deras supportrar betyder då?” Svarar Tintin.

Vilka spelare tror du kan explodera detta året?

” – De unga spelarna är fett intressanta. Sen självklart Max Svensson, Hurk och Rasmus Jönsson. De nya unga spelarna känns väldigt, väldigt lovande.”

Vad tror du om det nya tränarparet?

” – Helt fantastiska! Det behövs glädje och att det är lite roligt. Det har varit för mycket sura tränare och det som är poängen faktiskt, att det ska vara kul och spela fotboll även om det är proffsliv. Jag tror stenhårt på Jörgen Lennartsson och Mattias Lindström. Mattias Lindström för att han har varit klubben innan och det har förvisso Jörgen också men just att han har den här goa energin och är lite klumpig men det får man ju vara också. Lennartsson är också en go gubbe helt enkelt.” Svarar Tintin med Skårrande Göteborgska.

Du tippade säsongen lite innan men vilka andra lag går upp och vilka trillar ut?

” – Jag tror Falkenberg blir tuffa, jag tror att Sundsvall också kan bli tuffa, Västerås känns lite som en outsider. Sen… Jag kommer ju från Göteborg så Gais och ÖIS kommer säkert ha dagar där de kan vinna allt men sen kommer de börja förlora. Akropolis kommer nog också bli farliga. Vilka som åker ut har jag ingen aning om. Jag har inte tänkt på det. Jag siktar mot toppen, inte botten.”

Hur blev du HIF:are?

” – Jag är född i Helsingborg men flyttade när jag var två år gammal. Sen har jag och Pappa varit på så mycket HIF-matcher som vi kunnat. Vi har haft Säsongskort även när jag bodde i Göteborg och jag tycker det är jävligt kul. Jag älskar våra fans, älskar staden, det är en helt annan inramning och att vi är lite roliga med roliga ramsor. Man känner sig alltid välkommen till Helsingborg och det är en väldigt fin klubb.”

Största HIF-Minne?

” – Både när vi vann Allsvenskan när vi firade vid Terasstrapporna. Sen när jag var i Glasgow. Vi förlorade med 2-0 men wow, vilken jävla inramning! Jag kommer ihåg att vi var bland alla Celtic-pubar och just där var där en Rangers-pub som bara drog in oss. Det var nån hund och nån tjej och det var så mycket så man bara: “Vad fan händer!?”. Mitt i det här stora Celtic-Samhället så var det lite, lite Rangers och vi började sjunga låtar, det var riktigt kul och jag kommer aldrig glömma det.”

Till sist, du läser väl Allt Om HIF?

” – Ja! Jag är stor supporter. Ni som läser, förtsätt göra det för det ni gör på Allt om HIF är helt fantastiskt.”

Övriga observationer från dagens träning är att man fortsatte att öva på sin offensiv under fullplansspelet. Man vill hemskt gärna att sitt spel ska bli mer effektiv och ser gärna att få till mer rörelse samt bollar in bakom backlinjen på löpande spelare. Man testade återigen att spela Viktor Lundberg som vänsterytter, det vill säga den position som Max Svensson haft under försäsongen. Jörgen Lennartssons startelva är därmed inte helt bestämd även om min gissning är man fortsätter med den elva som har sett hyfsat bestämd ut under försäsongen.

 

 

1 trackback/pingback

  1. Jörgen Lennartsson om fansen: “De visade att vi håller ihop HIF-familjen” – Allt Om HIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*