Jörgen Lennartsson om fansen: “De visade att vi håller ihop HIF-familjen”

210317 Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson under uppvärmningen inför träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och Halmstad den 17 mars 2021 i Helsingborg. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / CB0072

Inför morgondagens seriepremiär mot GIF Sundsvall fick AOH en kort pratstund med Jörgen Lennartsson om tankarna inför, truppen och Fansens stöd. 

Premiär imorgon, vad är känslorna?

” – Väldigt positivt tycker jag. Det känns bra och vi är väl förberedda. Vi har tränat mycket så det är på tiden att vi kommer igång nu, man är lite trött på försäsong.”

Vilken typ av spelbild ser du framför dig imorgon?

” – Det återstår att se. Vi vet att dom är ett väldigt välorganiserat lag och har ett bra passningsspel. Så vi får se lite grann, vi har ju såklart våra tankar och idéer om vad vi ska göra och hur vi ska kunna hantera den här matchen. Vi känner oss väl föreberedda på alla plan kan man säga.”

På Frågan om Jörgen Lennartsson har sett några hot i Sundsvall som han lägger extra vikt vi så blir han försiktig i sina svar och vill inte avslöja alltför mycket men säger ändå följande:

” – Vi känner så klart till deras skicklighet och de har några forwards i Pontus Engblom och Linus Hallenius och så vidare men jag brukar inte prata någon taktik med media inför matcherna när det är tävlingskaraktär.”

Jörgen Lennartsson: “-Att vi fick det stödet på träningen var jättepositivt för både spelarna och ledarna”

Jag har sett att du har testat några olika kombinationer under träningarna, jag vet om att du inte tänker gå in på det taktiska men känns det bra att vara trygg i att du har spelare som kan spela på flera olika positioner?

” – Så klart, vi har en väldigt bra situation just nu då. Peppar, peppar och ta i trä för vi har tränat hårt i tre månader och vi har i stort sett hela truppen skadefri. Det är Victor Göransson som fick ett skott i huvudet mot Häcken och fick en hjärnskakning där och är inte aktuell, sen Assad då som har en gammal skada sedan förra året som spökar lite fram och tillbaka. För Övrigt är alla andra skadefria. Gero fick en liten smäll idag så han är inte med. Men vi har hela truppen skadefri för övrigt så det är så klart väldigt bra. Vi kommer behöva alla spelare och det är bra att vi har lite olika alternativ och spela med så det känns jättebra.”

Ni fick besök på träningen av fansen i Lördags, hur känns det att ha supportrarnas stöd i ryggen inför premiären?

” – Det känns ju självklart väldigt bra. Det var jättekul att de kom dit och gav gubbarna sitt stöd och visade att vi håller ihop HIF-familjen och håller ihop nu när det blir riktigt skarpt läge och serien kommer igång. Vi vill ju ingenting annat än att vi ska få supportrar på läktarna i matcherna. Att vi då fick det stödet på träningen var jättepositivt för både spelarna och ledarna.”

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*