Supporterkollen – Mjällby AIF

En försäsong som Cicci Haglund benämner som kanske inte den bästa och en lagkapten i blåsväder, Allt Om HIF har pratat med Cicci Haglund som är ordförande i Sillastrybarna för att ta reda på vart Mjällby står inför helgens premiär.

På söndag är det så äntligen dags för premiären. Som vi redan vet går HIF in i den nya säsongen med en stark försäsong i ryggen, men hur ser det ut för motståndarna Mjällby?

– Den har kanske inte varit den bästa med tanke på alla skador laget har drabbats av. På grund av den stränga vintern även i år har de varit tvungna på två läger på Cypern, vilket jag tror har varit positivt för sammanhållningen men framför allt deras möjlighet att träna på riktigt gräs. Resultaten har kanske inte varit de bästa men det är i serien det gäller!

Likt HIF och många andra allsvenska lag har Mjällby fått behålla sina nyckelspelare. Främst tänker jag på förre MFF-spelaren Tobias Grahn och den vindsnabbe strikern Moestafa El Kabir.

– De är båda duktiga fotbollsspelare så det betyder mycket. Grahn med sin rutin som är viktig detta andra år i allsvenskan. El Kabir med sin snabbhet och löpvillighet kan han störa vilket försvar som helst.

I sitt genrep mötte Mjällby Åtvidaberg, en match som slutade 2-1 till Mjällby. Men det som fick mest uppmärksamhet efter matchen var inte lagets prestation utan det var lagkaptenen (och förre HIF-spelaren) Marcus Ekenberg. Ekenberg blev nämligen anklagad för att ha skrikit rasistiska glåpord efter en spelare i motståndarlaget. Något som skulle kunna störa vilket lag som helst.

– Eftersom jag inte vet sanningshalten i detta, kan jag inte uttala mig. Men ett sådant uttalande är inte acceptabelt och det låter inte likt Ekenberg.  För övrigt hoppas och tror jag inte detta har/kommer påverka varken laget eller Eken.

Mjällby visade sig bli en komfortabel motståndare för HIF under fjolårs säsongen. Något Cicci inte tror kommer att upprepa sig.

– Man kan inte leva på gamla meriter! Mjällby har förhoppningsvis tagit lärdom av förlusterna och Swärdh har nog något taktiskt genidrag att komma med direkt på söndag. Vi i Sillastrybarna ska göra allt vi kan på söndag för att hjälpa laget till poäng.

Ciccis tankar om matchen är ganska klara och det smygs också in en liten önskning till HIF-managern Conny Karlsson.

– Jag tror alltid på vinst! Men jag är också realist! Jag hoppas det blir en match där vår hemvändare Pavel riktigt får visa upp sig och frälsa oss åter igen. HIF har kanske mer boll men MAIF har El Kabir. Gerndt på bänken är bäst för oss!

Inför den kommande säsongen är det positiva toner, även mitt tips (Mjällby femma) sägs inte vara helt orealistiskt.

– Jag hoppas på minst lika bra som förra året men tror det blir tuffare i år. Bara de stannar kvar är positivt. Får de till det i den sista tredjedelen kan denna säsong bli hur kul som helst.

– Ja då blir det minst lika bra som förra året och jag är mer än nöjd. Jag tror på dig.

Och matchen slutar, som sagt, med seger om man ska tro Cicci. Ganska exakt så kommer den sluta 2-1.

– Jag tippar naturligtvis vinst till Mjällby! 2-1, Löken (David Löfquist) gör första målet i första halvlek och El Kabir i andra när han har blivit inbytt. Tror att El Kabir börjar på bänken eftersom han har haft lite skadebekymmer.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*