Supporterkollen – Malmö FF

Derbymatchen kommer närmre och det är en match som är viktig för båda lagen. Malmö FF brottas fortfarande med tränar problem samtidigt som det finns ett transferfönster som snart öppnar, vilket också kan skapa oro. Allt Om HIF har inför matchen varit i kontakt med Ola Solér, som är ordförande i MFF Support.

Inför derbyt hittar vi de två skånska giganterna i topp (HIF tre poäng före MFF) och Ola Solér är, trots en andra plats, nöjd med säsongsinledningen.

– Med tanke på hur spelet har sett ut är jag nöjd. Vi har inte kommit upp i samma standard som 2010. Vi har haft större problem med skador i år, det är en förklaring. En annan tror jag är att den fina stämning och förhoppning som fanns förra året har byts ut mot krav på att lyckas. Krav från supportrar, medier och från spelarna själva.

Något det har pratats om väldigt länge är ju Roland Nilssons vara eller icke vara i Malmö. Som alla redan vet är han redan klar för FC Köpenhamn frågan är bara när han ska lämna och vem som ska efterträda. Frågan blir givetvis dubbel, hur påverkar detta MFF och vem är namnet som efterträder Roland.

– Jag tror absolut inte att tränar-diskussionen är något positivt. Jag har noll insyn i processen kring en ny tränare. Jag vill se någon som kan ta vidare det fina spelet från 2010.

Senast lagen drabbades samman var i vintras, då HIF tog årets första titel, och frågan är om MFF hittat nycklarna som krävs för att öppna HIF. Enligt Ola så är motmedlet till HIF ganska enkelt.

– Att vi rör på oss. HIF är duktiga på att pressa bollhållaren och skära av passningsalternativ. Och att vi är på vakt när HIF ställer om till anfallsspel.

För mig är derbyna de två i särklass roligaste matcherna på året, något Ola tror jag har gemensamt med många MFF-supportrar.

– För de allra flesta MFFare är matcherna mot HIF säsongens viktigaste. Den viktigaste matchen för mig är den där vi vinner guld. Någon gång i oktober hoppas jag.

I vintras var det många MFF-spelare som ryktades vara på väg bort från svensk fotboll. Nu närmar sig ett nytt transfer fönster sig och att det kommer ryktas om många MFF-spelare igen, är ingen hög oddsare.

– Självklart. Samma spelare som var aktuella då kommer det att surras kring till sommaren. Jag hoppas ett CL-kval kan locka dem att stanna kvar.

1 kommentar

  1. En spelare med en förhoppning om en lysande karriär ute i Europa kan kanske tom vilja undvika ett CL-kval i sin nuvarande klubb? I alla fall om spel i CL-kval räknas som att man redan representerat en klubb i CL. Det skulle ju minska spelarens värde för en köpande klubb som skall delta i turneringen.

    Å andra sidan är det kanske inte så många allsvenska spelare (om en någon) som går in i startelva i ett lag som är med i CL efter jul. Men självinsikt är inte det mest utmärkande för varken fotbollssupportrar eller spelare. = : )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*