Pär får ännu en ny backlinje

Lagkaptenen Pär Hansson får än en gång se en nykomponerad backlinje framför sig i derbyt mot Malmö FF på tisdag. Vid måndagens träning skadade sig nämligen Christoffer Andersson i vaden och kan därför inte vara med. Men Pär är van, det har varit mycket problem med skador och avstängningar i HIF:s backlinje den här våren.

– Det är naturligtvis inte optimalt men samtidigt är det något man får vara beredd på med så många tävlingsmatcher som vi ska spela under en säsong, konstaterar Pär.

– Hittills så har ju problemen löst sig bra eftersom de killar som fått komma in som ersättare skött sig alldeles utmärkt. Senast, mot Kalmar gjorde ju Holgersson och Baffo, en kanoninsats som nykomponerat mittbackslås. Så det ska säkert lösa sig den här gången också.

– Pär är nöjd med sin och lagets insats hittills. Apropå de diskussioner som uppstod i anslutning till Kalmar-matchen om ”krismöte” och liknande tycker han att de blev överdrivna.

– Egentligen tycker jag att de stärkte oss inför Kalmar-matchen. Vi visade att vi är ett lag och förtjänar ledningen i allsvenskan. Att vi sedan hela tiden strävar efter att bli bättre, på alla områden, är väl anledningen till att vi ligger där vi gör.

Samma dag som derbyt avgörs kommer förbundskapten Erik Hamrén att ta ut landslaget till de kommande EM-kvalmatcherna mot Moldavien och Finland. Mer än en röst har höjts för att det är dags att ge den suveräne HIF-målvakten en chans i truppen. Själv väljer han dock att ligga lågt.

– Jag fick höra idag att truppen ska tas ut, men det är inget jag funderar på. Jag tycker att Isaksson och Wiland är ganska självskrivna.

– Det har också spekulerats i att Pär skulle uppmärksammas av proffsuppköparna men inte heller sådant tal påverkar den trygge målvakten.

– Nej, jag snackade med min agent så sent som idag men jag har gett beskedet att jag vill inget veta just nu. Jag är inställd på att fortsätta i HIF, men dyker det upp något får jag ta det då.

– MFF borta är en av årets tuffaste bortamatcher men i Supercupen visade HIF att Malmölaget går att besegra även på Swedbank Arena.

– De här båda lagen är dock så jämna att det sannolikt blir dagsformen som avgör, konstaterar Pär. Vi måste spela lika aggressivt som när vi möte dem i cupen. Vår form är det ju inget fel på, vilket vi visade mot Kalmar. Om det sedan räcker återstår att se.

Årets bottennapp har förmodligen HIF redan presterat – på Råsunda mot AIK.

– Ja, usch, säger HIF-målvakten. Vi gjorde ju en sådan match även förra våren. Får hoppas det räcker med en.

1 kommentar

  1. Absolut – en djupdykning per säsong är lagom -:) Så får vi hoppas att det inte plingar till i Pärs agents mailkorg på ett tag till, eller mörkar han bara så det redan nu börjar förhandlas för ett byte efter sommarpausen…

    Vore tjänstefel om man var spelarscout och ändå stannade till på Olympia för spana in Gerndt eller Rasmus och INTE se Pärs kvalitéer men tur för oss!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*