Supporterkollen – Halmstads BK

Efter match ute i Europa är det nu åter dags för match i Allsvenskan, motståndet svarar ett Halmstads BK i ett minst sagt prekärt läge. Och bland annat kan vi undra om det finns någon realistisk chans att Halmstad klarar sig kvar i Allsvenskan?

I våras när jag pratade med Jesper Uhlén, ordförande i BollKlubben Support, ville han ge tränaren Pep tid att bygga inför framtiden. Sedan det samtalet har det hänt ganska mycket (förutom en förändring i tabellen) i Halmstad lägret. Styrelsen är utbytt och en av åtgärderna de har gjort är att byta Pep mot Jens Gustafsson. Och när det gäller framtiden är den ännu väldigt oviss för Halmstad.

– Fotbollsfilosofiskt är det samma som innan. Egentligen sparkades Pep av andra filosofiska grunder. Det var den gamla styrelsen som anställde honom och den nya som sparkade honom. Den nya styrelsen jobbar stenhårt för att rädda klubben från den misär vi är på väg ner i, eller redan är i.

Ett sätt att få laget på rätt väg är genom att tillföra nya spelarna och det är ju ingen omöjlighet så här i transfertider.

– Rent ekonomiskt har vi inte råd att köpa spelare. Men samtidigt hade det kanske behövts för att klara detta. Men vi är i ett prekärt läge där det kan vara så att det blir Superettan nästa år och det måste man ha i åtanke.

Så var vi tvungna att prata om den där frågan, finns det någon realistisk chans att Halmstad klarar av att hålla sig kvar?

– Inför Häcken matchen (Halmstads senaste match som blev förlust med 0-1) sa jag ”vinner vi klarar vi oss kvar, förlorar vi så åker vi ut”. Och där är vi nu. Men sen är det ju så att om vi skulle vinna mot HIF är man ju en dum supporter och börjar tro på det igen.

Att ta poäng mot HIF på Olympia är dock inte den lättaste uppgiften, men Jesper har ett recept för seger som kanske låter lättare än vad det är.

– Inga misstag är väl egentligen det viktigaste. Sen jobba hårt för varandra och ta tillvara  på chanserna.

 

1 kommentar

  1. Lustigt – HBK:arens framgångskoncept låter otäckt likt vad man själv skulle säga om HIF:s koncept…

    Men så är det ju så enkelt i fotboll att även om det är serieledaren mot jumbon så är det likväl 11 mot 11 man i 90 minuter och allt kan hända på en fotbollsplan – dock med den defensiva grundtanke Conny fört in i manskapet ser jag inte några möjligheter att det är vi som kommer göra misstagen även om HBK kommer ligga lågt med sitt lag för att försvara den pinne de har när matchen börjar, och på så sätt kan göra HIF:arna stressade när minuterna tickar på och inget händer framåt…

    Samma matchbild som mot Syrianska är nog att vänta och då fick vi vänta på något gott men till sist med ca 10 min kom det i form av Rasmus mål, men idag hoppas jag Sudden gör mål då han behöver känna att det lossnar med målskyttet!

    Ang. HBK:s chanser att hänga kvar så är det simpel matematik om än att man säkert blundar så länge det går: upp till kvalplats har dom 12 poäng och för att ens nå dit krävs inte bara att de i princip måste vinna 4 raka matcher, utan också att lagen ovanför som Syrianska, Peking & TFF inte får vinna några matcher, möjligen på sin höjd ta en pinne då & då…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*