Inför Halmstad BK – med P-O Ljung

Det är tvära kast i vardagen för P-O Ljung. I torsdags coachade han HIF i Europaleaguematchen mot Belgiska Standard Liegé och idag, när vi når honom per telefon, så bevakar han Ramlösa Södras match mot Nike på Heden. HIF har ju som bekant ett samarbete med Ramlösa Södra och som P-O uttrycker det vill man från klubbens sida, hålla koll på hur spelarna sköter sig.

Det blev förlust med 0-1 i den första av två matcher mot Standard Liegé. Utifrån ett organisatoriskt perspektiv – är ni nöjda med förberedelserna och reseupplägget?

– Ja, det tycker jag. Vi har genom åren skaffat oss en god kompetens i organisationen.

– Denna gång hade vi chartrat ett plan från Ängelholm direkt till Liegé, vilket underlättade oerhört, samt kortade restiden avsevärt.

– Vi bodde inkvarterade i en egen flygel, på ett bra hotell som serverade väldigt god mat.

God mat? Det framkom uppgifter att Pär Hansson skulle stå över matchen pga magsjuka?

– Ja, det var väl inte riktigt så illa som först befarat.

Matchen då i övrigt, vi fick se ett tidigt byte på Erik Edman – vad hände?

– Han fick enligt egen utsago en krampaktig känsla när han löpte, som visade sig vara en sträckning och han kommer att stå över morgondagens match mot Halmstad.

– Att vi tvingades till ett tidigt byte störde naturligtvis våra rutiner och det blev under långa stunder i första halvlek stökigt från vår sida

– Att planen var rejält vattensjuk hjälpte inte heller till, men de var starkare i duellerna än oss i början av matchen.

– Efter drygt 30 minuter tycker jag att vi börjar komma in i matchen på allvar. I andra halvlek tycker jag vi spelar bra och kunde med lite tur också fått in en boll.

Var det något som överraskade i deras spel och hur ser du på fortsättningen?

– De hade två spelare avstängda mot oss och spelade nu med tre forwards och hög press. Det var lite annorlunda än vad de gjort i de matcher som vi har sett med dem tidigare.  Men vi har gott hopp inför returmötet på Olympia.

Matcherna duggar tätt nu och imorgon väntar Halmstad BK hemma på Olympia. 
Ett HBK som under hela året har haft stora problem att få spelet att stämma. Och som inför denna omgången ligger hjälplöst sist i allsvenskan.

Finns det egentligen något som talar för att de skall lyckas oroa oss under morgondagen, samt ser du någon direkt skillnad i deras spel efter tränarebytet?

– Med tanke på deras tabellposition så har de inget att förlora. Rädslan att tappa poäng finns ej längre på samma vis. När de i perioder eldar på så länge orken tillåter klarar de att stå upp väl mot de flesta lag. Men dessa perioder sträcker sig sällan mer än 20-30 minuter per halvlek.

– Det är klart att det finns en del skillnader, men det är bara naturligt när man tappat ett halvdussin spelare. Den typiska HBK-andan med bra attityd och hårt jobb för varandra är mer igenkänligt nu än tidigare. Sedan brukar de kunna mobilisera styrkorna i matcherna mot oss, som ändå betecknas som ett slags derby för dem.

Blir det några förändringar i truppen sedan matchen mot Standard Liegé?

– Erik Edman utgår pga skada och Mohamad Ramadan tillkommer, annars är det samma trupp som senast.

AOH konstaterar att May Mahlangu (5), Christoffer Andersson (2) och Mattias Lindström (2) samtliga riskerar avstängningar, samt att startelvan troligtvis formeras på följande vis:

Hansson

Holgersson Baffo Larsson Wahlstedt

Lindström Mahlangu Gashi Andersson

Jönsson Sundin

1 kommentar

  1. May har tagit över busrollen från Gashi m.a.o. – tungt om han skulle bli avstängd men får hoppas i så fall det sker närmste tiden för snart väntar Elfsborg & GAIS borta…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*