Supporterkollen – Halmstad BK

Nu är det tätt mellan matcherna. I torsdags säkrades finalplatsen i Svenska Cupen och i morgon, söndag, är det dags att ta ännu ett steg mot guldet då det är match borta mot Halmstad BK. Inför matchen har Allt Om HIF varit i kontakt med Jesper Uhlén som är ordförande i BollKlubben Support.

BollKlubben Support är en idag en liten supporterklubb, med endast 36 medlemmar. De har funnits sedan 1995 (fram till 2009 gick de under namnet Kvastarna) och de hade i början av 2000-talet haft runt 300 medlemmar. Men oavsett storleken på supporterklubben så har HIF haft det traditionellt ganska svårt för Halmstad på Örjans Vall. Men på sistone har det varit svårt att vinna även på hemmaplan. På de senaste tre säsongerna har HIF bara mäktat med en seger totalt, den kom i våras hemma på Olympia. Jesper Uhlén har en förklaring till detta.

– För att vi är ett bättre lag. Nä skämt och sido så ligger det nog mycket i det att matcherna mot HIF är det närmaste som vi kan komma ett derby och sen spelar historien in mer än man tror.

Matchen på söndag är  vid seger för HIF ett steg närmre guldet, men HIF är inte ensamt om att behöva en seger. Halmstad kan vid seger, och om andra matcher går Halmstads väg, säkra kontraktet. Det är således en viktig match för båda parter vilket gör matchen ännu mer spännande.

– Vikten av matchen är oerhörd. Även om jag själv tror att vi inte ens behöver ta poäng för att klara oss så vore det skönt att säkra det av egen kraft.

Att möta HIF är givetvis en utmaning för alla lag i Allsvenskan, särskilt så här i guldtider och HIF är åter igen i form. Jesper Uhlén vet dock vad som är nyckeln för att Halmstad ska gå segrande ur matchen.

– Av det jag har sett av Helsingborg så spelar de en offensiv fotboll vart de än är. Sen så är HBK starka på hemmaplan. Vi har vunnit hälften av matcherna plus två kryss. Så en trevlig fotbollsmatch tror jag absolut att vi kan vänta oss. Nyckeln för att besegra er är att skära av era passningar från mittfältet. Utan dem kan inte Gerndt göra mål.

Helsingborg har visat prov på offensiva kvaliteter när det gäller att spela matcher mot Halmstad. Själv minns jag framförallt den 28 oktober 2007 då HIF vann med 9-0 på Olympia. Att det blir fullt så många mål är kanske inte så troligt, även om det vore bra för målskillnadens skull. Jesper Uhlén tror  inte att HIF tar med sig alla poäng hem till Skåne.

– Matchen slutar 1-1 efter mål av Michael Görlitz och Rasmus Jönsson

Har tror inte att guldet hamnar i Helsingborg, men han ställer dock dörren lite på glänt när han ska besvara vem som står som svenska mästare 2010.

– Jag bryr mig inte för fem öre vart guldet hamnar men tror att guldet hamnar i Malmö. Helsingborg har ingen vinnarkultur. Bara ett guld sen -41. Men vem vet, det andra kanske kommer nu?

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*