HIF- spöket- du får se upp på söndag

Han är spelaren som har gjort stora framsteg under Conny Karlssons period som tränare för HIF. Han är en av de spelare som gjort att Gerndt, Sundin och alla de övriga offensiva spelarna i HIF lyckats så bra För utan ett tryggt försvar fungerar inte mycket. På söndag ska han inte bara stoppa framrusande HBK- spelare, utan även det fruktade HIF- spöket på Örjans Vall, från att krossa HIF:s drömmar om guld.

Tidigare säsonger har HIF inte lyckats kämpa i toppen på grund av ett försvar som läckt alldeles för mycket. Men så kom räddningen inför denna säsong, en viss Conny Karlsson.  Med Connys intåg i HIF har lagdelen utvecklats till en av de starkaste i Allsvenskan. En av huvudpersonerna i denna resa är Marcus Nilsson.

– När Conny kom fokuserade vi mycket på försvarsspel. I varje träningspass under försäsongen fanns det alltid någon övning med försvarsspel. Det är främst det som ligger bakom vår framgång i försvaret, förklarar Marcus.

Denna stabilitet är anledningen till att HIF:s försvar hållt tätt, även då Marcus Nilsson tvingats till att spela med Markus Holgersson eller Hannu Patronen bredvid sig i mittbackslåset.

– Strukturen är tydlig och alla vet vad de ska göra. Däribland “Holger”, som jag har spelat med de senaste matcherna. Han har det kanske lättare också eftersom han har spelat i backlinjen tidigare. Är en borta så kommer en annan spelare in och gör ett bra jobb. Det i sig är en styrka, menar Marcus.

På söndag möter HIF ett Halmstad som man i våras vann över med, 2-1. Marcus kommer inte ihåg så mycket av den matchen, men tillägger hur spelarna i Halmstad känner sig när de ska möta HIF.

Det är nog lite av en derbykänsla för dem. Vi är lite storebror för dem, så de är alltid taggade inför matcherna och vill vinna över oss, säger Marcus.

Halmstad har ett starkt vapen i form av deras forward, Joe Sise. Sise gjorde en bra match mot HIF i våras, något som han inte ska lyckas med igen.

–  Joe Sise är väldigt duktig, erkänner Marcus. Jag känner honom eftersom jag har spelat i U21- landslaget tillsammans med honom, så jag vet vad det är för spelare vi kommer få möta. Joe är stor, stark och snabb. Man kan alltså säga att han har det mesta. Det vi ska göra för att stoppa honom är att jobba tillsammans och krympa ytorna för honom, säger Marcus.

Joe Sise i all ära, men det finns faktiskt ett större hot mot HIF:s backlinje. Det stavas HIF- S-P-Ö-K-E-T på Örjans Vall. Dock är det något som inte påverkar spelarna i HIF.

Vi tänker inte på något annat än att vinna. De förra matcherna har ingen större betydelse, säger en bestämd Marcus.

Han ser framemot möjligheten att spela hem dubbeln.

– Alla är supertaggade att ta hem den. För en del är det kanske sista chansen att vinna något stort. Vi unga har aldrig varit med om att vinna någon titel, så vi är hungriga. Vi i HIF vill inte bara vara ett lag som spelar i Allsvenskan, utan vi vill vinna titlar, avslutar Marcus.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*