Supporterkollen – Djurgårdens IF

Efter en lite paus från Allsvenskan och ett möte med Askeröd är det nu åter dags för Allsvenskfotboll för HIF och precis som senast står Djurgårdens IF för motståndet. Ett Djurgården som sett både himmel och helvete denna säsong, i alla fall enligt Micke Nylander.

Det är precis med den beskrivningen Micke Nylander, ordförande i Järnkaminerna, inleder när han ska sammanfatta Djurgårdens första halva av Allsvenskan 2011. En säsong som Djurgården inledde minst sagt knapert, men som har blivit bättre efter att Magnus Pehrsson klivit in i föreningen som manager.

Helvete och himmel. Jag skulle vilja säga att kombinationen med Carlos Banda och Magnus Pehrsson är väldigt lyckad till skillnad från tidigare duo, vilket naturligtvis märks på resultaten.

Trenden inom svensk fotboll är att ta tillvara på sina egna unga talanger och det är just en sådan Micke väljer att lyfta fram när han ska välja en spelare som stuckit ut på ett positivt sätt.

– Skulle framförallt vilja säga Philip Hellqvist. Egen produkt som kommer att bli stor, det är jag övertygad om.

När det kommer till spelare som stuckit ut på ett mer negativt vis väljer Micke solidariskt att inte hänga ut någon enskild spelare.

– Jag kan inte namnge någon. När det var tungt så var jag arg på många spelare, men alla har chippat upp sig, vissa mer och vissa mindre.

Färskt i minnet hos många av oss finns matchen mellan Djurgården och HIF som spelades så sent som i förra omgången, en match där HIF skapade mest men inte lyckades få mer än en poäng med sig hem från huvudstaden.

– HIF hade de flesta chanserna upplevde jag. Annars inte den mest välspelade matchen den här säsongen. Tacksamt dock att DIF fortsatte ta poäng även mot serieledarna, det är starkt.

Djurgården har gått bra och tagit poäng många matcher i rad nu. Dock så kan man anta att det väntar en större utmaning för Djurgården när de kommer till Olympia, där HIF inte bara är starka utan dessutom fortfarande obesegrade.

Jag tror det blir lite mer taktik den här matchen från båda håll. Man vet hur de andra spelar och försöker nog anpassa sig efter det, framförallt DIF som spelar på bortaplan. HIF kan nog köra på lite mer, så DIF kommer få spela med stort tålamod och hjärta för att kunna ta poäng.

Precis som vanligt bad jag Micke att tippa matchen, något han inte ville göra.

– Jag är så jäkla tråkig och säger som jag brukar: Jag tippar aldrig matcherna eller resultat. Det är omöjligt att sia om… Störst vilja och hjärta vinner matchen.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*