Debutantens utveckling går framåt steg för steg

Han har gjort en del inhopp under säsongen. Höjdpunkten var mot Gefle då han gjorde ett fint solomål. Men i måndags mot Djurgårdens IF fick han göra debut från start.

Eftersom Rachid Bouazoun var skadad inför matchen borta mot Djurgården på Stockholms Stadion i måndags, så fick Simon Thern göra debut från start.

Simon Thern
Simon Thern

Det var en härlig atmosfär på Stadion, så det var jätteroligt att få göra debut i en sådan match, säger Simon Thern. 

– Det gick väl klart godkänt, det tycker jag, absolut.

Det kan bero på att han känner att han utvecklas hela tiden i HIF.

– Jag känner att jag har tagit steg för steg hela tiden. Utvecklingen går framåt, så det känns mycket bra. Det blir bara bättre och bättre.

Simon ser inte på någon speciell egenskap som han har utvecklat, utan han tycker att han har utvecklat det mesta sen han kom till HIF.

– Om man kommer in i en träningsgrupp där alla spelare är bättre än vad de har varit innan, måste man alltid fatta snabbare beslut, göra allting lite kvickare än vad man är van vid. Gör man det och konstant tränar och ligger i, så blir det ju bättre, menar Simon.

På måndag väntar andra dubbelmötet mot Djurgården. Denna gång besöker Djurgården Olympia. Simon tycker att HIF har goda chanser i den matchen.

Det är ju andra halvlek nu. Sist var riktigt bra. Kan vi bygga på det så ska det nog kunna bli riktigt, riktigt bra, det hoppas jag, absolut, avslutar Simon.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*