Supporterkollen – BK Häcken

Så närmar sig matchen där HIF ska befästa sin serieledning och förlänga sviten av hemmavinster. I den norra ringhörnan står på söndag BK Häcken, anförda på läktaren av bland andra Robin Carlander som är ordförande i Supporterklubben Getingarna.

BK Häcken parkerar inför omgång sex i mitten av tabellen, på sju ihop spelade poäng. Inledningen av säsongen har varit lite upp och ner för Häcken, det finns storstilade segrar på protokollet likväl som det finns jobbiga förluster.

– Både vin och vatten får man väl säga. Vi gör en bra match mot IFK och mot Syrianska är vi helt överlägsna och mot Elfsborg borde vi ha fått en poäng med oss.  Däremot gör vi svagare insatser mot Örebro som får klassas som det bästa lag vi mött så här långt, och Gefle. Så det är lite svårt att avgöra var vi egentligen står rent formmässigt.

Likt alla andra lag så finns det ju spelare som både utmärkt sig positivt och negativt. Robin nämner de spelare som han tycker har stuckit ut, på båda hållen, i BK Häcken.

– Mathias Ranégie har inlett säsongen fantastiskt bra och ser ut ha tagit ytterligare ett steg i sin utveckling i år.  Likadant med Christoffer Källqvist i målet som gjort flera direkt matchavgörande räddningar och i övrigt varit stabil.

– John Chibuike har visat storform i vissa matcher och varit väldigt blek i andra och sedan väntar vi nog på att det skall lossna lite för Jonas Henriksson som inte riktigt varit på topp så här långt.

HIF leder som bekant Allsvenskan efter de första fem omgångarna, detta utan att ha presterat något vidare underhållande eller bra fotboll. Detta är något som både imponerar och oroar i alla fall mig. Även Robin berättar att han är imponerad men att det samtidigt inbringar lite mer hopp hos de gulsvarta.

– Det går självklart inte annat än att vara imponerad. Spelar man under sin förmåga och ändå lyckas leda serien och vara obesegrade så är man givetvis ett riktigt bra fotbollslag.

– Som supporter till laget som står på andra sidan planhalvan i nästa match finns det ändå lite av en lättnadskänsla att spelet trots allt ännu inte riktigt klaffat och att spelare som Alexander Gerndt inte fått ordning på prylarna ännu.

Jag har tidigare varit inne på att det råder HIF-feber i Göteborg (framförallt i GAIS anfall men också i Häcken där både Peter Gerhardsson och René Makondele återfinns). Frågan är dock om det är en fördel eller nackdel för Häcken?

– I vårt fall är det väl främst Peter som kommer att bidra positivt, att Makondele lirat för HIF tror jag inte betyder så mycket rent reellt även om det säkert finns lite extra tändvätska för honom att prestera i en sådan match.

– Men faktumet att Peter har intim kunskap om spelarna i HIF tror jag definitivt är en fördel för oss. Peter är ju dessutom en riktigt duktig taktiker så han har säkert en initierad game plan för söndagen.

Slutligen så har jag bett Robin att ge sin syn av hur matchen kommer att utspela sig.

– Det kommer givetvis att bli en tuff match, en av de svåraste under året. Åker man från Skåne med en poäng på söndag är man nöjd. Samtidigt, en bra dag kan vi slå alla lag och jag är övertygad om att Peter har taktiken för tre poäng utformad redan nu.

– Nu har HIF varit målsnåla hittills men jag både tror och hoppas att traditionens makt är stor och att det därmed blir en målrik och underhållande match och hoppas samtidigt att allsvenskan inte kommer att ha någon förlustnolla kvar efter den 1 maj.

4 kommentarer

  1. Trevligt inslag med intressanta och ödmjuka åsikter från gästerna. Hoppas naturligtvis att vi även efter söndag är förlusfria, men all heder till Gerhardsson som gör ett riktigt bra jobb med Häcken och det skulle inte förvåna mig om de i slutändan är med i toppen av tabellen.

  2. Märkligt att han inte nämner René som på de matchsammandrag jag sett verkar ytterst delaktig i flera av Häckens mål och som han säger så lär det nog finns lite extra tändvätska i potten för honom – inte mot HIF-spelarna uatn mer mot ledningen kan jag tänka mig som han vill visa att han skulle varit värd att satsa vidare på…

    Sen Gerhardsson är absolut en slipad räv med HIF-insyn men hänt ganska mycket med truppen sen hans dagar så någon stenkoll har nog inte – om inte nu hemska tanke Reine är en dubbelagent och spionerar åt Häcken också?? Han skulle ju tjäna bättre på det -:)

  3. Reine ja! Han har ju både spelat och tränat oss. Så “you’ll never know”!!
    Nä, jag tror på en öppen och trevlig match. Både ni och vi vill lira boll efter backen, och gärna snabba korta passningar. Finns bara 2 lag till i AS som vill det; Elfsborg och Mal… Vågar inte skriva klart…..
    Lycka till under säsongen så ses vi “där uppe” i höst!!

  4. Svar till J.G: Tack detsamma men kan man få be om en sak? Då sista matchen kan vara himla viktig och i så fall en stor supporterkara lär följa med från H-borg, kan vi inte lägga matchen på Nygamla Ullevi? Så får fler plats och där spelar vi bättre än på Hisingen -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*