Förväntningar på säsongen

Vi lämnar ordet fritt till HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg som delger oss hans tankar.

– Starten har varit suverän, endast två förlorade poäng så här långt, även om inte vårt fantastiska anfallsspel från förra året infunnit sig. Vi har själva ställt höga krav på oss inför den här säsongen jämfört med i fjor. Något annat var inte heller att tänka på. Truppen är i stort sett intakt, stämningen och lagandan bättre, och ledarteamet ett år äldre i ”tjänst”.

– Vi gjorde en omvärldsanalys inför säsongen som sa att det egentligen bara borde vara två andra lag, ett i Malmö och ett i Borås, som hade material att hota oss. Så här långt tycker jag det stämmer. Elfsborg vaknade till förra matchen efter en poängfattig inledning. Vi har själva mött tufft motstånd i säsongsinledningen men stått upp bra. Att låta killarna i laget själv sätta upp målsättningen är en framgångsfaktor. All mogen verksamhet som drivs inifrån, ”bottom-up” istället för ”top-down” tenderar att bli mer framgångsrik, det är min absoluta uppfattning.

– Nu skall vi förbereda oss för sommarens Europaspel. Som ni vet är jag av åsikten att det är lika intressant som Allsvenskan, inte minst ekonomiskt. Att nå gruppspel är väldigt lukrativt och ersätter faktiskt en bättre spelarförsäljning. Vem vill inte nå sådana resultat och samtidigt bibehålla spelartruppen? Det fordrar dock en noggrann planering för att få ihop både Allsvenskan och Europaspelet. Det sköna är dock att vi går först in i Europa League i tredje rundan och slipper därmed förhoppningsvis ”turistresorna” till Svarta havet.

– På försäljnings- och marknadssidan har vi ökat 10 % jämfört med i fjor. Det betyder att vi på kort tid har tagit tillbaka de förlorade marknadsandelarna från tidigare år. Jag kan bara tolka det på två sätt, dels har marknaden återfått förtroendet för klubben, dels har konjunkturen vänt upp för företagen som därmed kan öka insatserna i HIF.

– Jag tror vi är inne på rätt väg i vårt tänk. Arenaprocessen blir en bekräftelse på det. Den processen rullar vidare bakom kulisserna och så kommer det att förbli tills vi har något konkret att kommunicera, men ni ska veta att den inte har avstannat utan tvärtom rullar fortare än tidigare. Vi har också haft en dialog kring utformningen av framförallt södra läktaren och tagit intryck av vad som framförts från supporterhåll. Med dessa rader så ser jag med stor förväntan fram emot resten av säsongen

Paul Myllenberg

2 kommentarer

  1. Jo, dom där resorna i Österled var kanske skoj för våra förfäder på vikingatiden men då fick man ju använda svärd – nuförtiden är det ju bara brutala bensparkar man får ta till och med tanke på motståndet senast var bättre på det området det var en sådan här utflykt (FK Sarajevo) så vill man ju slippa det i år -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*