Supporterklubben Kärnan informerar

Med anledning av incidenten som ledde till att matchen mellan HIF och Malmö FF avbröts vill HIF:s officiella supporterklubb Kärnan gå ut med några ställningstaganden:

– Kärnan motsätter sig kraftigt alla former av inkastade föremål
– Kärnan tar också avstånd från alla former av pyroteknik inne på läktarna
– Kärnan är generellt mot allt som orsakar klubben böter
– Kärnan vänder sig emot beteende som kan utgöra en säkerhetsrisk på arenorna

– Det känns fruktansvärt fel att något sådant här ska kunna inträffa, säger Kärnans ordförande Niklas Persson. Att en enskild individ ska få förstöra för så många, och på det sättet… Nej, vi i Kärnan kommer tillsammans med många andra grupper och personer med HIF-hjärta ta tag i det här. Detta ska inte få inträffa på våra läktare, säger Persson med eftertryck. Kärnan anser att det är upp till alla – från supportrar till klubbledning – att ta sitt ansvar så att incidenter av detta slag inte upprepas och ser gärna att berörda parter kan samlas till ett möte i det snaraste för att diskutera vidare kring problemet. 

Persson hoppas vidare att personen som attackerat Pär Hansson kommer att få ett kännbart straff. Han tycker även att Malmö FF som arrangör har ett stort ansvar. – Hur kunde killen komma igenom så lätt?, undrar Persson. Spelarna måste kunna känna sig säkra och där har Malmö FF misslyckats. Vi anser därför att disciplinnämnden borde utdela ett tufft straff så att sådana här saker stävjas – det sänder ut helt fel signaler om man ser på det med blida ögon, fortsätter Persson.

2 kommentarer

  1. Då antar jag att Kärnan i skenet av ovanstående uttalande kommer plocka fram identiteten på nötet/nöten som eldar bengaler och lämna över dessa till HIF för vidare hantering. För ingen kan väl tro att inte någon inom Kärnan vet vem de är?

  2. Jag tror nog att HIF har minst lika bra, om inte bättre, koll på vilka det är som eldar än vad Kärnan har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*