Conny – dagen efter: – Kunde blivit en fotbollsklassiker

Direkt efter matchen så for tankarna kring hur den här programpunkten skulle kunna se ut så här dagarna efter det fantastiska men ändå “ofantastiska” derbyt. Jag valde att koncentrera det hela på fotbollen och därefter ringde jag upp Conny och här följer vårt samtal…

Hej Conny, idag hade jag tänkt tala om fotboll.

– Tack, känns som om det var längesedan man fick koncentrera sig på den detaljen..

Det blev ju bara en halvtimma, men VILKEN halvtimma!

– Ja, vi gör utan tvekan vår bästa insats för året. Matchen är fantastisk och stämningen ja allt var perfekt. Tycker inledningen till och med var bättre än höstderbyt. Detta kunde ha blivit en riktig fotbollsklassiker. Tyvärr är det så att det blir väldigt lite fotbollen man tänker på en sån här dag, så här i efterhand.

För egen del är det frågan om jag sett Rasmus bättre någonsin.

– Nja det beror på lite. För övrigt var alla bra igår så länge vi nu fick spela. Men i seriesammanhang är det nog så ja.

Ja, det är ju de matcher jag kan se, har han varit bättre i någon annan match?

– Ja i träningsmatchen mot TFF i våras. Det är synd att man inte får prata fotboll efter en sån här inledning på matchen.. 24000 på läktarna och så får 2 huliganer förstöra allt.. suck. Det är så synd om alla, supportergrupperna som sköter sig. De som jobbar med fantastiska tifon och alla som sjunger. Det är inte kul.

Vi fick aldrig möjligheten att prata om Kalmarmatchen, vad tyckte du om den?

– Ja hade vi talats vid i lördags hade jag sagt att första halvleken var den bästa för året, men nu slogs ju detta av vår halvtimma i tisdags.

Första var riktigt bra, men i andra sjönk vi ihop.

– Stämmer, kändes som om vi var slitna och orkade inte hålla ihop det som ett lag. Samtidigt kom Kalmar ut som ett helt annat lag.

Pär gjorde en fantastisk räddning i slutet..

– Precis, men det blir lätt så att man hävdar att Kalmar var värda en poäng eftersom man ofta har de senaste matchbilderna på näthinnan. Vi kunde och borde ha avgjort i första halvlek.

Alla våra fem insläppta mål kommer från kanten där Stoffe har haft uppdrag att hålla rent.

– Det stämmer nog men man ska veta att vi ibland tappar lite i försvarsspelet på grund av offensiva yttermittfältare som ju inte har den där klassiska defensiva utbildningen och det kan göra att det ser ut som om våra ytterbackar är vilse fast spelövertaget motståndarna fått egentligen uppstått på helt annan plats på plan.. Men jag vill inte ha böter för att ha kommit försent…

Jag har läst böteslistan så jag har full förståelse för detta. Vi hörs på måndag efter cupen.

– Det gör vi. Hej!

1 kommentar

  1. Skoj Conny nämner träningsmatchen mot TFF för jag såg den huttrandes men värmdes av det fina spelet och det som framför allt var bra då gällde anfallsspelet där Rasmus & Gerndt spelade ihop från start (tror Sudden kom in) och den halvtimmen vi hann njuta av HIF:s lir vem ingick då återigen i anfallskonstellationen: Jo, Rasmus så därmed borde det vara slut på experimenterandet att ha honom på en kant eller som några föreslagit i en släpande position bakom anfallarna för Rasmus är en superspelintelligent toppforward och därmed hör han bara hemma på ett ställe på plan: på topp!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*