Sundin sjukt spelsugen

Förra året blev han matchvinnare i Supercup-finalen.  Inför årets match har han fått ägna mycket tid åt rehabträning på motionscykeln. Men räknar med att Erik Sundin är laddad inför lördagens match mot AIK, klubben som han en gång representerade. Och som gärna hade velat ha honom tillbaka.

Jag är sjukt spelsugen och hoppas få speltid, säger Erik. Lite extra kittlande är det ju att få möta AIK. Jag gillar för övrigt att möta alla Stockholmslagen.

Trots att anfallarna inte producerat särskilt många mål i träningsmatcherna känner Erik ingen extra press.

Tomas och Alvaro kommer att fixa det när allvaret börjar. Det är inte bara en lirare som ska göra målen. Och träningsmatcherna ska man ta för vad dom är, just träning, framhåller Erik.

Däremot känner han, liksom förmodligen övriga HIF-are, pressen på att försvara alla titlar i år och dessutom försöka göra bra ifrån sig när CL-allvaret börjar.

Det är alltid tufft men vi får se det som en utmaning, konstaterar han.

Vilka som blir de svåraste allsvenska konkurrenterna har han svårt att bedöma.

Det är många lag som kommer att göra upp om det i år. Göteborg, Häcken, Elfsborg, Kalmar, AIK och Malmö är bland dem som vill utmana oss. Men det är jättesvårt att säga eftersom allsvenskan är så jämn.

Erik är trots skadeeländet nöjd med försäsongsträningen och då framför allt lägret på Mallorca.

Det var kanon, påpekar han.

Även om han säkert gärna vill se en repris på förra årets Supercup-final mot MFF, som han avgjorde med sitt 2-1-mål, framhåller Erik att det spelar ingen roll vem som gör målen så länge laget vinner.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*