Stötta HIF-vännerna – HIFs äldsta support & stödförening

Du har säkert stött på dem när de säljer HIF-lotter utanför Olympia på matchdagar. Eller sett dem i flödet när de administrerar utskick av såväl medlemsskap som årskort. Nästa år fyller HIF-vännerna 70 år men redan nu så efterlyser de fler medlemmar i sin roll som HIFs äldsta support & stödförening.

Sällskapet HIF-vännerna bildades redan 1952 och efter en fusion, 1988, med HIFs supporterklubb så lystrar de numera till namnet HIF-VÄNNERNA. För den äldre generationen var de, under en period, mer kända under namnet Röda Nejlikan. Oavsett så är vännerna faktiskt ett av landet äldsta supporterföreningar men lite knappt 500 medlemmar i nuläget. Nästa år fyller man 70 år och målsättningen är man, tills dess, kommer upp i 700 medlemmar.

Vad sysslar då HIF-vännerna med? Det enklaste för oss var att ta kontakt med den nuvarande ordföranden, Krister Rignell, som tillträdde under förra året

  • HIF-Vännerna säljer HIF-Lotten vid varje hemmamatch. Allt överskott från denna lottförsäljning går in till HIFs ungdomssektion – som numera består av både flickor och pojkar
  • Inför säsongsavslutningen på Olympia så delar HIF-Vännerna ut pris till årets lirare i HIF:s A-lagstrupp, samt 2 st ungdomsstipendier utdelas i samband med HIF-Vännernas årsmöte

Enligt er hemsida så har ni fokus på tre viktiga delar – HIF-lotten, verka som en social funktion och utse Årets lirare – kan du utveckla detta lite mer?

– Vår uppgift är att stödja ungdomsfotbollen i HIF. För att finansiera detta säljer vi HIF- Lotten före och under matcherna. Förra året drog vi in drygt 600 000 kronor, på lotterna, vilket innebär att 300 000 kronor gick till klubbens ungdomsavdelning.

– HIF-Vännerna delar även ut ett pris till Årets Lirare i HIF, förra säsongen var det Martin Olssons tur. Vi delar även ur två stipendier till våra ungdomar, vi har även ett stipendium från Börje Bengtssons Minnesfond till någon som gjort betydande insatser i HIF-Vännernas anda, i fjor var det HIFs materialare Lino Boriero.

– Vad gäller den sociala funktionen så ser vi till att hålla kontakten med gamla HIF-spelare genom träffar. Dessutom agerar vi även som en social funktion för våra medlemmar. Vi har ju en fin klubblokal i östra läktaren(södra delen) där vi normalt träffas, fikar och snackar fotboll, ibland kommer det ledare och spelare ner till oss. Men nu har vi bara sporadiskt öppet då vi har Coronaproblemet, men när det är över träffas vi som vanligt 08,30-11.00.

Och utöver detta?

– Ja, vi bistår även HIF med att skicka ut säsongkort, medlemskort och övriga praktiska saker som är runt HIF. Vi hämtar och lämnar spelare och ledare som flygs in till tex Kastrup eller kör ut och lämnar matchposters till de olika aktörer som skyltar upp klubbens evenemang på sina ytor.

– Men detta är bara ett litet axplock vad våra fantastiska medlemmar hjälper vår kära förening med. Som du förstår vill vi ha fler som är delaktiga i vår fantastiska förening och utveckla den.

Vad innebär ett medlemskap och hur går man tillväga?

– Det är hur enkelt som helst! Vi har en årsavgift på 125:- och sen ytterligare 25:- till något som vi kallar Målspottarklubben. Så totalt 150:- för ett års medlemskap.

– Här kan man Swisha till 123 563 87 47 med namn och mejladress vilket är det enklaste

Alt: plusgiro HIFVännerna  519010-3 namn ,adress, mejl skrives på talongen

Är det något mer som tillkommer?

– Ja, när det gäller Målspottarklubben så, utöver de 25:-, så betalar du 5:- per mål som HIF gör i serie och cupspel. Men här går bara 50% till klubben då vi valt att lägga upp det som ett lotteri. Vi har nämligen en stor dragning i nov/dec då halva insatsen lottas tillbaka till de som varit med och bidragit

Du kan följa Vännernas verksamhet via deras hemsida för mer uppdaterad information samt nyheter

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*