“Stoffe” får inte förlängt kontrakt

Foto: Bjarki Tordarson
Chrisse kommer bli ett fantastiskt komplement till PeO Foto: Bjarki Tordarson

HIFs näst meste spelare, Christoffer”Stoffe” Andersson, erbjuds inte någon kontraktsförlängning när hans nuvarande kontrakt går ut. 

Foto: Bjarki Tordarson
Christoffer Andersson är osäker inför framtiden.
Foto: Bjarki Tordarson

Sedan han kom till klubben 1998 så har det blivit drygt 560 matcher för HIF. Där med är han tvåa i antalet gjorda matcher för A-laget distanserad endast av Kalle Svensson. Ett rekord Christoffer inte kommer få chansen att slå då hans kontrakt inte förlängs efter den här säsongens slut.

“Det blir inget mer spel i HIF, det var definitivt. Nu är jag i en situation där jag funderar över min framtid och som det känns nu så vill jag fortsätta spela fotboll någonstans. Hur det blir och var det vet jag inte.” säger han till alltidfullsatt.se och berättar att det var ett tydligt och enhälligt beslut från sportchef, tränare och styrelsen.

Han går därmed en något osäker framtid till mötes. Själv känner han att han har mer att ge på fotbollsplanen men samtidigt är det ett stort steg att ta med tanke på familj och barn. Han medger att det har funnits prat om en plats inom organisationen i HIF men eftersom det är turbulent i klubben och att tiden går fort fram till november när kontraktet går ut känner han att han måste se om sitt eget först och främst. Han känner inte att han har tiden att sitta och vänta medan han och klubben ska komma fram till en lösning.

Samtidigt är han inte bitter mot klubben “Jag är inte sur på dem, inte alls, men det har varit ett jobbigt år där huvuden rullat till höger och vänster så det är kanske inte så konstigt att det blev så här. Men när man känner att man har lite kvar att ge och varit skadefri så är det klart att man är sugen på att spela vidare.” säger han till alltidfullsatt.se

Senast mot AIK gjorde han en vacker frispark, men själv menade han efteråt att den inte var topp tre bland hans snyggaste mål. Cykelsparken mot Öster från förra säsongen anser han själv är ett av hans vackraste mål.

Björn Velander BBL

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*