Skånederby stundar

Foto: Bjarki Tordarson
På söndag kan HIF sätta stopp för malmös väg mot ännu ett guld Foto: Bjarki Tordarson

Nu är det snart dags för den där matchen igen. Skånederbyt. I dag på morgonen samlades ett gäng supportrar på Olympia för att följa HIF träningen och peppa spelarna lite extra.

Samone Falkman
Arnór Smárasson tar plats bredvid Dahlberg i anfallet i morgon.
Foto: Samone Klinteberg

I dag har jag fullt upp. Det ska tvättas, handlas, förberedas inför kommande arbetsvecka, fixas lunchlådor och allt måste göras idag. För jag vet hur det blir i morgon. Då kommer det bara finnas en sak i mina tankar. Har jag tur kommer jag ut på en promenad. För benen kommer inte vilja vara stilla, fingrarna kommer trumma oroligt, huvudet kommer inte vilja göra något annat än att tänka ut scenarion om hur illa det kommer gå för mitt älskade HIF. Magen ska vi inte prata om.

Ser man till tabelläget och de korta stunder av skönspel vi fått se under säsongen så ska inte HIF ha något att hämta i morgon. Att Accam dessutom är avstängd gör inte läget bättre. Så visst finns det anledning att vara pessimistisk. Rivalen i söder går ut i dag och deklarerar att om man vinner mot HIF i morgon så är man säker på att bärga SM-guldet. Det ger vind i ryggen där nere.

Vad finns i den andra vågskålen då? Vinsten mot AIK finns där. Att Christoffer Andersson gör sitt sista derby i HIF-tröjan kommer säkert vara en sak som tänder honom lite extra. Klart han vill vara med och se till att sätta käppar i hjulen för motståndarna och det kan han säkert få med sig hela laget på. Speciellt när motståndartränaren har deklarerat att vid vinst mot HIF är SM-guldet mer eller mindre

Foto: Bjarki Tordarson
Christoffer Andersson gör sitt sista Skånederby i den röda tröjan.
Foto: Bjarki Tordarson

Karl-Gunnar Björklund, som normalt sett tror på seger, säger till HIF.se “Alla är nästan friska och vi ser fram emot att få möta Sveriges för närvarande bästa lag. Det är inte bara ett derby, vi möter ett fantastiskt bra motstånd som har visat upp sig ute på de europeiska arenorna. Så det blir en härlig utmaning.”

Att Accam är avstängd, är inte något som tränarstaben är så oroliga för.”Lagets sätt att spela fotboll påverkas inte. Sen blir vi av med en väldigt bra spelare som betyder oerhört mycket för oss. Självklart är det ett avbräck, men samtidigt en utmaning för resten av laget.” säger Roar till Helsingborgs Dagblad och avslöjar vad som krävs för att vinna “Det går inte att vi gör en prestation på 73 procent, laginsatsen måste vara mycket stark om vi ska lyckas. Sen behöver vi spela ett bra försvarsspel, våga visa känslor och låta det bli ett derby med duellspel.”

Matchtruppen:
2. Johansson, 5. Mårtensson, 7. Lindström, 8. Pálsson, 10. Santos, 11. Smárason, 15. Krafth, 16. Dahlberg, 18. J. Larsson, 19. Bojanic, 20. Boateng, 21. C. Andersson, 22. Linde, 26. P. Larsson, 28. Uronen, 29. Björkman, 30. Hansson, 31. E. Andersson

Björn Velander BBL

1 kommentar

  1. Med tanke på hur bra uppställningen funkade mot AIK senast, och MFF kommer vara minst lika i bollbesittning som dom var – så är det olyckligt att Accam är avstängd.

    Och det faktumet borde göra att man går och tuggar ner sig ända till fingerbanden, men jag är för första gången inför ett derby nästan avspänd. För i det här läget med ett MFF i topp, uppeldat av Europaspel och tankar om bärga guldet, mot ett HIF med många frågetecken i år, taskigt tabelläge & stora stjärnan borta – så är det MFF som har allt att förlora & HIF allt att vinna!

    Det som gör att detta scenario dessvärre har sina hål är att det är Åge som står i andra båset, och han kan HIF bra men får hoppas han slarvat i läxläsningen -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*