AOH tippar Allsvenskan – Omg. 24

De allsvenska omgångarna duggar tätt och ikväll är det dags för den 24e omgången. De som guidar er genom omgången denna gång är Fredrik Ymer och Roland Nordqvist. 

AOH Tippar (2)

Mer speltips: Vi samarbetar med Spelbloggare.se. Där hittar ni mängder av speltips och rekar varje dag.

1) IFK Göteborg – Gefle IF

Fredrik: Göteborg spelade oavgjort i något media kallar för “Väst-Derbyt” i förra omgången. Mållöst blev det dessutom. Nu hemmamatch mot ett Gefle som krossade Henkes Boys (FFF) senast. Gefle är som en attraktion på Liseberg som aldrig kommer uppfinnas; Det går upp&ner&hit&dit mest hela tiden. Knappast något för de med dålig mage iaf…

Slutresultat: 2-1

Roland: Tror på en ganska klar seger för hemmalaget, även om blåvitt blandat och gett under säsongen. Men Gefle är ett sämre lag.

Slutresultat: 3-1

—————————————————–

2) IF Brommapojkarna – BK Häcken

Fredrik: Häcken kryssade (inte krossade, trots tre gjorda mål) MFF senast. Och BP blev krossade av IFK Norrköping. Att BP redan förbereder sig för SuperEttan är bekant. Men var är Häcken på väg…? Kan bli snårigt, men tror Hisingslaget är mest taggade…

Slutresultat: 1-3

Roland: BP:s marsch rakt ner i Superettan fortsätter och lag har helt enkelt inte allsvenska kvaliteter.

Slutresultat: 0-2

—————————————————–

3) Falkenbergs FF – Örebro SK

Fredrik: Att FFF skulle få 1-3 i baken mot Gefle var säkert inte i Larssons beräkningar. Och hepp, så är “årets överraskning” nere på en icke så överraskande kvalplats. Troligtvis lär det inte bli något hopp uppåt mot strömmen för FFF denna gången, då Örebro förmodligen dämmer upp och säkrar bakåt. Med eller utan buss.

Slutresultat: 1-1

Roland: Jag börjar tro att Henrik Larsson ska lyckas med uppgiften att hålla FFF kvar i allsvenskan, men möjligen via kval. En seger här är viktig och jag räknar med att hemmalaget fixar det.

Slutresultat: 1-0

—————————————————–

4) Mjällby AIF – IF Elfsborg

Fredrik: Två gula lag, med två gamla landslagsspelare (Chippen&Taco – vilket skulle kunna vara en random titel för vilken film från Pixar som helst). Och bägge lika viktiga för sitt lag. Man skulle kunna utgå från att det kryssas, men jag tror övertacot ligger hos Elfsborg.

Slutresultat: 1-2

Roland: Även om gästerna är favoriter så tror jag faktiskt att Mjällby kan skrälla här. “Chippen” har blivit den injektion nye tränaren Anders Linderoth hoppades på.

Slutresultat: 2-1

—————————————————–

5) Kalmar FF – Djurgårdens IF

Fredrik: Efter Kalmars bländande inledning, känns det som att de nu utövar något slags och form av “fritt fall”. Om det är för att testa hur säkert Hasse Eklund kan sitta kvar, eller helt enkelt för att truppen nu visat sina begränsningar, det låter jag experter uttala sig om…
Djurgården däremot, ett lag som varken faller eller lyfter speciellt, kommer säkert att ta emot fallet från Kalmar och bromsa upp både det och matchen.

Slutresultat: 1-1

Roland: Även här räknar jag med hemmaseger. Stockholmarna är en besvikelse i år och kämpar i nedflyttningsstriden. Jag tror de ska börja planera för kval.

Slutresultat: 2-1

—————————————————–

6) AIK – Halmstads BK

Fredrik: För att vara ett lag med titelaspiration som döljer AIK det väldigt väl. Det vi fick se på Olympia senast, gav mer sken åt att AIK gett upp kampen om Allsvenskan som helhet, än att de jagade ljusblått i toppen. Troligtvis lär väl AIK få än mer hybris inför denna matchen och bjuda in Halmstad till en förmodad säkring av deras allsvenska status.

Slutresultat: 1-1

Roland: Tror att AIK studsar tillbaka snabbt efter förlusten på Olympia. De vill ju så gärna utmana MFF om guldet. Och en seger här kan bli värdefull med tanke på vad som väntar MFF i den här omgången?

Slutresultat: 4-1

—————————————————–

7) Malmö FF – Helsingborgs IF

Fredrik: Efter de första 45 minuterna senast på Olympia, frågade jag mig själv (och säkert omgivningen) högt; “Vad fan var det som hände? Var det verkligen HIF anno 2014, och inte HIF anno 2011 vi fick se?”
Dock lugnade jag mig lite i de sista 45, och kom fram till att det definitivt var HIF anno 2014 som spelade. Eller som det heter 2014, “försökte spela”.
Men eftersom allt kan hända, och allt verkligen händer detta år, så är jag inte alls på förhand rädd, nervös eller uppgiven, när HIF möter det CL-spelande laget från söder. Jag tror att HIF har en chans. Eller rättare sagt; “Jag tror att chansen för MFF att rubba HIF den finns,, men den är liten…”

Slutresultat: 2-3

Roland: När Marcus Rosenberg tvingades utgå i CL-matchen mot Juventus såg jag hur oddsen utjämnades med tanke på att Accam är avstängd. Men kanske kan Rosenberg trots allt spela? Det kan få avgörande betydelse eftersom han är MFF:s bäste
anfallare. Jag hoppas att HIF, även utan David, kan klara en poäng. I bästa fall är hemmaspelarna slitna efter Italien-utflykten. Men tips levereras delvis med hjärtat.

Slutresultat: 1-1

—————————————————–

8) Åtvidabergs FF – IFK Norrköping

Fredrik: Efter HIF-matchen kommer det knappt finnas någon motivation att se, eller ens tippa denna matchen…
Men eftersom kollega Velander kräver detta, så får jag väl plocka upp mitt tärnings-set och vispa till lite!

Slutresultat: 4-2

Roland: Ännu ett derby och även om Åtvid får gälla som favorit tror jag att Norrköping kan klara oavgjort, just för att det är ett derby. Mot tipset talar förstås inget av lagen spelar oavgjort särskilt ofta.

Slutresultat: 1-1

—————————————————–

bbl_fredrik_ymer

bbl_roland_nordqvist

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*