Stå bakom även i motgång!

I nöden prövas vännen enligt ordspråket. Det kanske kan appliceras på HIF:s situation just nu.

Starten på allvenskan har inte alls blivit den vi alla hoppats på och förväntat oss. Att den olycksaliga premiären skulle sätta sina spår är ju inget att förvånas över men mot HBK trodde nog de flesta av oss att HIF-spelarna skulle ha samlat ihop sig och kunna prestera på normal nivå.

Så var uppenbarligen inte fallet. Det har fått en del supportrar att gå till hårt angrepp på tränare och spelare och alla övriga i föreningen. Och visst, vi som stöder föreningen genom medlemskap och biljettintäkter har rätt att ställa krav på ett professionellt agerande. Men vi ska också komma ihåg att spelare och ledare är människor precis som vi.

Om de inte hade påverkats av det som hände vi premiären hade de förmodligen varit robotar och sådana vill jag inte se i den vackra röda tröjan.

Nej, vad killarna nu verkligen behöver är allt stöd vi – som älskar klubben – kan ge.

Ingenting av det som hänt kan göras ogjort, men vi måste lägga det bakom oss och kämpa framåt. Genom att visa laget vår kärlek, även när det går tungt, kan vi få dem att lyfta sig och prestera på den nivå vi vet att de kan.

Jag är övertygad om att potentialen finns där. Det är förvisso sant att laget inte är lika starkt i år, när vi saknar profiler som May, Bedoya och Ihmad Khalili men det finns spelare som kan blomma ut och på sikt fylla tomrummet.

Roar har fått en del kritik och det finns till och med en del som krävt hans avgång. Kritik må vara hänt men hans uppgift är inte lätt.

Det enda misstag jag upplevt att han gjort är att låta en matchotränad Simovic få plats i startelvan när Alvaro var skadad. Robin har potential, det visade han förra våren, men hans höst var bedrövlig och det han visade i come backen mot Halmstad var på samma nivå. Han behöver matchträning, men inte i A-laget enligt min uppfattning. Han behöver få tillbaka självförtroendet som målgörare. Och dessutom måste han lära sig använda kroppen så att han inte drar på sig en massa onödiga frisparkar i anfallssituationer.

Om jag hade varit tränare hade jag låtit Accam få en roll likt den Messi har i Barcelona. En fri anfallsroll. Alla motståndarlag har nu lärt sig att stänga honom på kanten eftersom de vet hur farlig han är.

Jag hoppas att HIF till söndagens match mot Mjällby kommer ut som det lag vi vill se och att de kör över Blekingarna.

Jag hoppas också att supportrarna visar att man står bakom sitt lag även i motgång.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*