Fotbollsfest på Olympia

Foto: Bjarki Tordarson

Idag väntar en fotbollsfest på Olympia. Vädret lovar gott och med två matcher på schemat kan det bli en lång, härlig dag på Olympia. 

Foto: Bjarki Tordarson
Santos är tillbaka i matchtruppen
Foto: Bjarki Tordarson

Det är två lag som fått en tuff inledning på Allsvenskan som möts på Olympia klockan 15.00. Mjällby ligger för närvarande sist i tabellen och har ingen seger. HIF parkerar en bit högre upp på en 12e plats och Roar efterlyser mer rörelse framför allt i anfallsspelet. “Vi ska göra varandra bra, ha en rotation i laget och våga gå på mål och fylla på med folk. Det är det enda sättet man kan skapa målchanser på. Skapar man tillräckligt många kommer man göra mål också.” säger han till HIF.se

Men även om Mjällby ligger sist i tabellen så menar Roar att det inte är ett lag man ska underskatta. “Jag såg Mjällbys oavgjorda match mot Norrköping. De spelade med en man mindre i nästan 50 minuter och gjorde det bra. Så det är ett bra lag.”

Till matchen idag är Álvaro tillbaka, däremot Ema Boateng som var på väg tillbaka har slagit upp sin ryggskada och återfinns tillsammans med Gustaf Jarl, David Svensson och Andreas Landgren på skadelistan. Ett litet frågetecken finns även för Loret Sadiku som stod över gårdagens träning och Calle Johansson som gjort det bra i U21-laget är beredd att hoppa in i fall Sadiku inte kan spela.

Foto: Bjarki Tordarson
Calle Johansson kan komma att ersätta Sadiku.
Foto: Bjarki Tordarson

Att Álvaro är tillbaka är något som glädjer HIF tränaren. “Det betyder mycket att få tillbaka honom och han är en stor tillgång,” säger han till Helsingborgs Dagblad och fortsätter “Framförallt är han en målskytt, sen kan han hålla i bollen så att vi får längre anfall. Han är dessutom elak på ett bra sätt och ett kraftpaket för motståndarna att tampas med.”

Huvudnumret för dagen är givetvis matchen mellan HIF och Mjällby. Redan 12.00 blåses det dock till spel men då mellan HIF Akademi och Högaborg. Ett derby får alltså inleda fotbollsfesten på Olympia. Matchen kommer spelas på Olympiafältet och inträdet kostar 60kr för vuxna respektive 30kr för pensionärer och barn. Du som har biljett till matchen HIF – Mjällby visar upp den i entrén och får gratis inträde, även du som är medlem i Kärnan går in gratis då det är supporterklubben som står som matchvärd. Så passa på att gå tidigt till Olympia, se Akademin ta sig an Högaborg i ett derby och sen går ni till bort till arenan och sätter er för att se A-laget ta sig an Mjällby AIF.

Så bege er till Olympia idag, inne bakom östra läktaren kommer det vara aktiviteter med korvgrillning, DJ, straffskjutning och mycket mer. Vädret lovar strålande sol från och tepmeraturer på runt 18 grader.

Matchtruppen: 2. Carl Johansson, 3. Loret Sadiku, 7. Mattias Lindström, 8. Ardian Gashi, 9. Robin Simovic, 10. Álvaro Santos, 11. Arnór Smárason, 15. Emil Krafth, 21. Christoffer Andersson, 22. Andreas Linde (mv), 23. Daniel Nordmark, 24. Anton Kinnander, 25. David Accam, 26. Peter Larsson, 27. Måns Ekvall, 28. Jere Uronen, 30. Pär Hansson (mv), 31. Elias Andersson, 55. Abdul Khalili

Björn Velander BBL

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*