AOH tippar Allsvenskan – Omg. 6

Så var det den där tiden igen. Tid för en ny omgång i Allsvenskan. Givetvis är ni nyfikna på hur omgången slutar. Något som Roland Nordqvist och William Löfquist berättar för er. 

AOH Tippar (2)

1) Örebro SK – Åtvidabergs FF

Roland: Förutsättningarna för den här matchen svängde rejält i veckan när det visade sig att Åtvid inlett säsongen med spelare utan arbetstillstånd. Oavsett vad domen blir för det så påverkas givetvis laget här. De båda får ju inte spela. Därför tippar jag hemmaseger.

Slutresultat: 2-0

William: Per-Ola Ljung har koll på läget och han vet vad som krävs för att hålla sig kvar i Allsvenskan. Samtidigt står motståndarna i gungning efter att ha fått kritik för att ha låtit en av sina spelare vara tillgänglig för match utan arbets- och uppehållstillstånd. Jag tror att spelarna i Åtvid har tankarna på andra håll och att Örebro drar längsta strået.

Slutresultat: 2-1

—————————————————–

2) IFK Göteborg – Falkenbergs FF

Roland: Litet västkustderby där hemmalaget är storfavorit. Henke Larsson räknar nog inte med att få några poäng med sig hem till Falkenberg? Även om han möjligen hoppas.

Slutresultat: 3-0

William: Ett Göteborg som på pappret är starkt står utan Alvbåge och Vibe i kommande match. Men nykomlingarna från västkusten bör inte vara ett problem, särskilt inte på hemmaplan. Det blir spel på en planhalva och ett IFK som manglar sönder Falkenberg.

Slutresultat: 3-1

—————————————————–

3) Djurgårdens IF – IF Brommapojkarna

Roland: Trots derbyförlusten är Djurgården ett starkt lag och allt annat än seger här vore naturligtvis en sensation. BP kan få problem att hålla sig kvar i allsvenskan i år.

Slutresultat: 2-1

William: Brommapojkarna får det tufft i år, och mot ett Djurgården som verkar stå sig bra med spelare som är på hugget blir det svårt att ta med sig någon poäng hem.

Slutresultat: 2-0

—————————————————–

4) Helsingborgs IF – Mjällby AIF

Roland: Usch, inledningen på säsongen har verkligen inte varit kul för HIF. Tror att premiären satte djupare spår än många anat. Men dags att skaka av sig det nu och visa Olympia-publiken att våra killar är bättre än de flesta tror.

Slutresultat: 3-1

William: Det har stormat kring Helsingborg, minst sagt. Jag hoppas att vi kan få känna skönheten och glida på medvindens bris på söndag. Jag hoppas att vinden ändrar riktigt och tar oss till en bekväm seger. Det jag hoppas på är inte alltid troligt, men i det här fallet tror jag faktiskt att vi når en vändpunkt. Mjällby har, precis som HIF, en turbulent tid och att komma till Olympia och ta poäng är inte lätt. Läget på skadefronten börjar ljusna och jag tror på pigga ben hos de yngre. Det blir en röd-blå seger.

Slutresultat: 3-0

—————————————————–

5) BK Häcken – AIK

Roland: Lite klurigt här. Topptippade AIK har inte motsvarat förväntningarna, bortsett från i derbyt mot Djurgården. Häcken är jobbigt att möta på deras hemmaplan. Jag kan mycket väl tänka mig att de vinner den här matchen.

Slutresultat: 1-0

William: En lurig match mellan två lag som jag ännu inte riktigt kunnat placera på sin rätta plats. Jag tror det bli jämt med ett litet bollövertag hos gästerna, men där Häcken står för de farligaste målchanserna. Oavgjort låter rimligt.

Slutresultat: 2-2

—————————————————–

6) IF Elfsborg – Halmstads BK

Roland: Även om HBK besegrade HIF tror jag inte de klarar att stå emot Ellos i Borås. Hemmalaget är ruskigt starkt på sin balkongmatta.

Slutresultat: 3-0

William: Jag tror på en tråkig match i Borås. En knapp och uddlös kämpaseger för guliganerna där Halmstad får slita i försvaret och förlita sig på kontringar, men utan succé.

Slutresultat: 1-0

—————————————————–

7) Gefle IF FF – Kalmar FF

Roland: Svårtippat. Gefle är hyfsat hemmastarka men torskade ju mot AIK. Kalmar har inlett med två bortasegrar. Ska de lyckas ta tredje raka här? Osäker så jag chansar med ett kryss.

Slutresultat: 1-1

William: Att åka till Strömvallen och hämta hem tre poäng är aldrig enkelt, och det är inte heller enkelt för Kalmar. Gefle är märkligt nog ett lag som alltid kämpar sig kvar i Allsvenskan, år efter år. Och jag tror inte detta året blir annorlunda. Det blir en jämn tillställning och Kalmar ska vara glada med att få hem en pinne efter norrlandsbesöket.

Slutresultat: 1-1

—————————————————–

8) IFK Norrköping – Malmö FF

Roland: Oj vad jag önskar att Norrköping ska göra som de gjorde mot HIF. Det vill säga vinna med 2-0. Men hjärnan säger att årets upplaga av MFF är hyfsat starka, även om Djurgården lyckades ta en pinne senast. Jag chansar.

Slutresultat: 2-2

William: Denna matchen spelar jag med hjärtat, med en nypa sannolikhet. Ett peking som jag tycker spelat överraskande bra på säsongsinledningen med tanke på de spelartapp inför premiären. Jag hoppas att IFK får MFF att dallra och klarar av att mäkta med deras, för tillfället, vassa spel. Jag hoppas kanske för mycket. Men i bland händer det mest osannolika också.

Slutresultat: 2-1

bbl_roland_nordqvist

William Löfquist BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*