Sportbaren, kontanter och en yngling som nådde Allsvenskan före HIF

HIF spetsar organisationen ytterligare och ger sig in i restaurangbranschen. Zeidan till BP och kontanternas “vara eller inte vara”. En liten summering av HIF-sfären…

Efter The Tivolis konkurs så har där givetvis funnits utrymme för spekulationer om vem/vilka som skall ta över driften av HIFs sportbar. Igår, på medlemsmötet, kom så svaret och, personligen, tycker jag att klubben gör rätt i att försöka drifta hela verksamheten själv. Inte för att det är någon dans på rosor att driva restaurangverksamhet men får man snurr på bygget så kan det bli en guldgruva för föreningen.

Nu påbörjas alltså jakten på såväl restaurangchef som köksmästare och förhoppningsvis blir det många intressanta kandidater som står med på den lista som Dreamwork lämnar över till HIF. Men det ställer också krav på oss supportrar där många väljer att samlas på stan inför tex stormatcher. Ska sportbaren gå runt gäller det även att vi förlägger våra “Pre-game Partys” på Olympia…

**********

Ännu en “talang” valde bort HIF och hamnade – i Allsvenskan! Eller valde bort och valde bort! Det var väl snarare HIF som inte såg Moustafa Zeidan som en Superettan-spelare – åtminstone inte i vår klubb. Istället försökte man skeppa iväg honom till Norrby på lån men istället så var det Syrianska som “förbarmade” sig över honom. Och där tog karriären rejält fart…

Efter 14 matcher, och ett antal Matchens Lirare, för Södertälje-laget så blev det både landslaget (U19) och ett Allsvenskt kontrakt med nykomlingarna BP! Kul för Zeidan och nu blir man givetvis nyfiken på var övriga ratade HIF-spelare som tex Mohammed Fahs fortsätter sin karriär?

**********

Ett kontantfritt HIF from 2018! Så lät det på medlemsmötet och just den frågan verkar vara det hetaste samtalsämnet efter mötet (som ni, förövrigt, kan läsa om HÄR). Vissa supportar luftar sin besvikelse över att klubben inte väntat med ett sådant beslut till Årsmötet i Mars – varför säger jag?

Varför skall HIF gå mot strömmen när tendenserna, i samhället i övrigt, tydligt visar att det är kort, swish osv som gäller. Nä – bra att klubben ligger i framkant och även tänkt till när det gäller “medlemsrabatten” på årskortet. Kommande säsong så får du de pengarna på ett kort istället – ett kort som gäller vid inköp på Olympia! Såväl i shoppen som i kioskerna….

*********

När vi ändå är inne på medlemsmötet så var det extra kul att se hur klubben fortfarande drar fullt hus. I tisdags var vi så många så att där fanns folk som inte fick plats utan fick följa mötet via webben. Det tyder på ett stort engagemang vilket verkligen behövs när HIF nu, på bred front, tydligt deklarerat att 2018 är året då vi tar klivet tillbaka till Allsvenskan! Hade dock gärna sett en något lägre medelålder på mötet då dessa fortfarande mest besöks av 60+

**********

Vi närmar oss den tiden på året när spelprogrammet är på ingång. Förra året släppte man matcherna den 9 December och vi kan nog vänta oss något liknande i år. Dock handlar det bara om preliminära datum som spikas först till våren. Men visst väntar vi med spänning på både premiärdatum och motstånd! Några önskemotståndare i premiären?

**********

Sist, men inte minst, sänder jag ett stort tack till er läsare. Allt Om HIF går som tåget och har faktiskt aldrig haft en större läsarkrets än vad vi har i dagsläget! Den positiva responsen, som man möts av dagligen, är belöningen för det slit man lägger ner.

Det är också det som gör att vi tagit beslutet att köra på ännu en säsong. Samtidigt lovar HIF bli ännu bättre på att leverera spännande nyheter och innehåll, inte minst på sociala medier, 2018 så vi ser det verkligen som en utmaning att försöka leverera kompletterande och matnyttig läsning till alla våra följare även kommande säsong! Glöm inte att höra av er med tips eller önskemål på vad ni vill läsa om så ska vi försöka göra vårt bästa att tillgodose era behov!

1 kommentar

  1. En hemmapremiär är aldrig fel men varför inte borta mot Halmstad BK? En av de viktigaste konkurrenterna om avancemang, lagom bortaresa och bra förutsättningar dominera på Örjans vall – så “städar vi bort” Kvastarna in i skamgarderoben -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*