Fullsatt på årets sista medlemsmöte

Det var dags för årets tredje och sista medlemsträff och att intresset var stort gick inte att misstaga sig på. Ett fullsatt Jacob Hansens Hus gjorde att flera medlemmar fick följa mötet via webben…

Att intresset var stort är kanske inte konstigt. Dels skall 2017 stängas med allt vad det innebär av bla ekonomisk karaktär. Sen står en ny säsong för dörren. En säsong där HIF redan påbörjat lagbygget och öppet deklarerat att det är fokus på en återkomst till högsta serien.

För någon dag sedan kom dessutom utspelet att HIF, troligtvis, avvaktar att tillsätta en Sportchefstjänst då den är en del av ett paket för att locka hem Andreas Granqvist efter sommarens VM-slutspel…

Vår klubbdirektör inledde med några viktiga punkter vad avser klubben

Älska att leva och prestera under press!

Hålla Allsvensk nivå såväl på plan som utanför!

Vidare gick man igenom organisationen från marknad och ekonomi till de olika råden och Olympia Invest. Fokus ligger på de fyra områdena: Ekonomi, Fotboll, HIF i samhället och arrangemangen.

Mats-Ola redogjorde även för hur klubben jobbar med strategiska samarbete runt om i Skåne för att stärka samtliga samarbetsklubbar.

En negativ utveckling på åskådarsidan påverkar givetvis ekonomin. Men man jobbar med årsbokslutet och kan redan nu se att man, genom Olympia Invest, stärker det egna kapitalet inför 2018. Med andra ord så verkar man överträffa det resultat som budgeterades för 2017.

Ovan presenterade man även en mer långsiktig plan om var man strävar åt att vara om några år. Hur man ska nå dit återstår att se…

HIF har även ambitionen att bli starkare i samhället och kommer bla starta upp Fotboll för alla med Alvaro Santos efter nyår. Projektet förläggs huvudsakligen på Planteringen och kommer innehålla såväl läxläsning som fotbollsträning. Med tanke på att projektet är mobilt så kommer man flytta vidare Fotboll för alla efter några månader för att nå andra delar av staden.

Man kommer att förstärka den kommunikativa delen av klubben med en del spännande nyheter kommande år.

HIF inifrån, träningslägret i Salou, Kick-On med Dencker inför säsongen, Alltid Fullsatt 2.0 för att stärka samarbetet med andra klubbar och, sist men inte minst, nya inslag i samband med hemmamatcherna.

Man redogjorde även för hur man hanterar HIF-baren efter The Tivolis konkurs. Målet är att klubben själv skall driva verksamheten framöver och kommer söka efter samarbetspartners till driften framöver. Rekryteringen påbörjas omgående.

2018 blir Olympia kontantfritt och man presenterar också att man förlängt samarbetet med Puma och även kommer fokusera stenhårt på att utveckla merchandise och HIF-shopen redan inför 2018. Allt för att optimera försäljningen och öka lönsamheten.

Efter en kortare paus var det dags för våra A-lags tränare, PeO och Chrisse, att äntra scenen. Försäsongen drar igång 6 December-23 December och sen lite ledighet innan man startar igen den 3 Januari. Givetvis välkomnades Reine Almqvist och Sven Andersson tillbaka till klubben.

Tränarna fick kort summera 2017 och hur/var fokus ligger inför 2018. Båda tränarna var överens om att förutsättningarna för 2018 är betydligt bättre med en mer homogen grupp och med målsättningen att HIF skall vara det förande, spelande laget.

PeO fick även en möjlighet att lyfta fram styrkorna hos våra nyförvärv (Moro och Bjarnasson) samt även kommenterar den bruttolista som finns på lämpliga nyförvärv.

27 Januari säsongspremiär mot Mjällby och sen rullar det på med cupspel och fler träningsmatcher. Genrep sker den 24 Mars och preliminärt står AIK för motståndet.

“Allt ser bättre ut än förra säsongen – det räcker för mig” PeO Ljung Huvudtränare

Även ungdomssidan fick säga sitt i form av Jonas Ohlander, Jens Karlsson och Alvaro Santos. Man tryckte på vikten och betydelsen av att man nått U19 Allsvenskan. Alvaro berättade om sitt nya uppdrag och målet att leverera en ny brasse till HIF framöver.

U19 laget får en något äldre åldersstruktur kommande säsong. Truppen är inte helt klar men på det stora hela blir det samma gäng som förra året med en del spelare uppflyttade från Alvaros U17-lag. Man ser även över ledarsidan för båda trupperna och även neråt i ungdomslagen.

Ohlander redogjorde också för det täta samarbetet mellan U och A-trupperna. Chrisse och PeO syns ofta på U21, U19 och U17 matcherna och dialog förs kontinuerligt om vilka spelare som ska träna med A-laget osv

Mötet avslutades med en frågestund där HIF representerades av Krister Azelius och PeO Ljung. Det snackades passningsspel, mental tränare, ett kontantfritt Olympia,

“Nu knyter vi näven för att ta oss dit vi hör hemma” Krister Azelius Ordförande

Avslutningsvis var samtliga herrar på scenen tydliga med att målet för 2018 är att klubben skall tillbaka till Allsvenskan!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*