Det är Silly-tider…

En säsong är till ända och om någon vecka drar försäsongen, inför 2018, igång. Samtidigt så är spekulationerna i full gång om vilka spelare som kommer – och vilka som går…

För HIFs del så vet vi att det skall förstärkas på flera positioner. Framtiden för spelare som Surprise, Monday Samuel och Edwin Gyimah är fortfarande oviss då de två förstnämnda står utan kontrakt och Gyimah fått tillåtelse att träna med andra klubbar. Tror nog att vi kan räkna alla tre som förlorade…

Lite kul är det väl ändå att Gyimah tränar med Sydafrikanska mästarlaget Bidvest Wits. Det är nämligen samma klubb som en annan HIFare, Thando Mngomeni, avslutade sin elitkarriär i för några år sedan. Kan dock tillägga att 34-åringen precis gjort comeback i amatörlaget, med det festliga namnet, FC Magic!

Annars är det väl den defensive mittfältare, Mohammed Abubakari, som står närmast en övergång till HIF. Även Halmstad var och drog i den förre Häcken-spelaren men ett för högt lönekrav gjorde att hallänningarna drog öronen till sig och nu ligger nog HIF väldigt nära ett nyförvärv.

På tal om just Halmstad så är det klart intressant att HBK samarbetar med FCKöpenhamn. Kan mycket väl resulterar i att hallänningarna lånar in någon spelare från Danmark. I FCK håller ju bla Henrik Bellman till…just sayin

Sebastian Carlsen, den förre HIFaren, skrev på för Örgryte, inför i år, efter en sejour i Ängelholms FF. Den centrala mittfältaren tog en startplats direkt och gjorde 28 matcher för ÖIS i Superettan. Nu skiljs dom åt och rutinerade hemvändare är väl alltid intressanta?

Carlsen, ursprungligen från Ödåkra, tillhörde HIF några säsonger men gjorde bara några få A-lagsmatcher. Karriären har haft några märkliga turer med spel i bla Italienska Inter och Höganäs BK. Nu är 26-åringen i alla fall på jakt efter en ny klubb.

En annan fd HIFare som lär gå på jakt efter ny klubb är anfallaren Måns Herrmann. Kontraktet med FC Helsingör sträcker sig till årskiftet och med tanke på att klubben jagar anfallsförstärkning ( och bla testar Värnamos Melvin Frithzell ) så lär Herrmann inte vara aktuell för ett förlängt avtal eller?

Landskrona BoIS tog sig upp i Superettan inför kommande säsong och även dem ser över sin trupp. Måns Ekvall fick tex förlängt till 2019 och i jakten på en målvakt så har Matt Pyzdrowski seglat upp som ett hett namn. Återstår att se om amerikanen får besöka Olympia även kommande säsongen – om än i en svart-randig tröja?

En HIFare till BoIS är kanske inte så ovanligt men det var ett tag sedan som någon gick motsatt riktning. Kanske blir 22-årige Rasmus Alm näste man att ta det steget? Hursom så tackade, den offensiva yttermittfältaren, nej till en förlängning med BoIS och nu tisslas det om att anledningen kan vara just HIF. Om så är fallet säger något mig att Surprise tid i klubben är över…

35-årige René Makondele, som lirade i HIF 2007-2010, blev klubblös efter att Gefle valt att inte förlänga hans kontrakt! Nu står det klart att hans nya klubbadress blir Division 1-laget Sandviken. Samma Sandviken som lånade Felix Bindelöv av HIF förra säsongen. Återstår att se om Makondele får sällskap av Bindelöv även kommande säsong?

Eskilsminne jagar självklart också förstärkningar inför den stundande Division 1-säsongen. På önskelistan finns två fd HIFare i form av Jonatan Olsson och David Svensson. Återstår att se om sportchefen, Kalle Olsson, lyckas signa båda två? Dessutom vänder ju Åtvidabergs Björn Westerblad hemåt och skall ha träffat Eskilsminne. Även Westerblad har ju en bakgrund i Skånes Stolthet!

Mouhamed Fahs har tränat med Hittarp och om det blir där eller på högre nivå som talangen hamnar återstår att se. Klart är i alla fall att han lämnar HIF. På tal om Hittarp så var det ju den klubben som siktade på att få in Alvaro Santos i truppen. Känslan på senaste medlemsmötet säger dock att Santos tid som spelare är över och full fokus nu läggs på att leda HIFs U17-lag istället.

På tränarfronten då? Christian Järdler till Öster, Roar Hansen till IFK Värnamo och Jocke Persson tar över Varberg! Nu blir man självklart bra nyfiken på vem som klipper Peter Swärdh

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*