Spelschemat för Allsvenskan 2020

Efter att Helsingborgs IF fick ordning på förra årets upplaga i Allsvenskan har vi nu en ny spännande säsong att se fram emot. Spelschemat för säsongen 2020 är släppt, och Olof Mellberg kavlar upp armarna för att bygga vidare på det som var bra under fjolåret.

Redan nu börjar spelbolagen ge sina odds på vilka som vinner Allsvenskan 2020. De flesta verkar vara överens om att Helsingborg hamnar på säker mark på mitten av tabellen. För den som vill spela på var HIF samt de andra lagen hamnar på tabellen vid säsongens slut, finns det spelbolag med enkla betalningsmetoder. Exempelvis har den svenska staten gett licens till olika casino med swish som gör att man slipper registrera sina bankuppgifter.

Försäsongen

Tidigare idag spikade klubben sin försäsong vilket bla innebär både danskt och svenskt motstånd. Dessutom väntar ett läger på Cypern under Februari. Du kan läsa mer om det här

Vårens stora matcher

Helsingborg öppnar nästa säsong med ett relativt bekvämt spelschema. I premiärmatchen möter de nykomlingarna Varbergs BoIS FC, för att därefter åka till Falcon Alkoholfri Arena och möta Falkenbergs FF som många förväntar sig ska åka ner till Superettan.

Det är först under omgång 4 den 22:a april som allvaret kickar igång för HIF då de möter Malmö FF på bortaplan. Bara fyra dagar efter den matchen är det dags att ta emot AIK hemma på Olympia. 10 maj kommer nästa tunga pjäs på besök, nämligen de regerande mästarna Djurgårdens IF.

Andra lag Helsingborg möter under våren är: Örebro SK, Mjällby AIF, IFK Göteborg, IK Brage, IF Elfsborg och Kalmar FF.

Sommaruppehåll

Spelschemat i Allsvenskan håller hög takt i april och maj. Detta eftersom att det är fotbolls-EM i sommar, vilket innebär att Allsvenskan tar paus från 1:a juni till 5:e juli. Själva Europamästerskapet fortsätter hela vägen fram till 12:e juli, så om Sverige gör en fenomenal turnering kan Helsingborg komma att få spela utan i de två första matcherna efter uppehållet. Dessa blir två tungviktare i form av en hemmamatch mot IFK Norrköping och därefter borta mot Hammarby IF.

Tufft avslut på säsongen

Mellberg och hans spelartrupp kommer att få ett häftigt avslut på säsongen 2020, den saken är säker. I de sista fem omgångarna ställs Helsingborg nämligen mot BK Häcken, Örebro, Kalmar, Norrköping och slutligen Hammarby. Skulle HIF befinna sig i en oväntat tuff situation, eller för den delen en överraskande bra sådan, så hamnar de i en spännande spelperiod där allting ställs mot sin spets.

Vilka av Helsingborgs matcher i Allsvenskan 2020 ser du mest fram emot?

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*