Spelarrådet förändras.

Pär Hansson gjorde flera bra räddningar på övertid. Foto: Samone Klinteberg

Bötessystemet försvann och spelarrådet kollapsade under 2013. Nu satsar man på erfarenhet och tydligare regler.

Foto: Bjarki Tordarson
Pär Hansson är återigen en av fyra i spelarrådet.
Foto: Bjarki Tordarson

Det nya föryngrade spelarråd som kom till inför 2013 fungerade inte. Pär Hansson hade till sin hjälp Emil Krafth, Alvaro Santos och Walid Atta, men till slut var lagkaptenen i stort sett ensam. En uppgift som blev övermäktig för Hansson.

Det nya spelarrådet som presenterats består uteslutande av äldre, rutinerade spelare. “Jag tror att det är viktigt med rutin och erfarenhet i en klubb.” säger Pär Hansson till HD och fortsätter “Men vi har sagt till de yngre att det nu gäller att ta för sig såväl på som utanför plan. Det är även upp till dem att bestämma vart den här klubben ska ta vägen.”

Det nya rådet, bestående av Pär Hansson, Alvaro Santos, Ardian Gashi och Peter Larsson, har även fått nya tydligare regler att förhålla sig till. Från att bötessysetmet bestått av 25 punkter 2012 skrotades det helt under 2013. Men nu säger Hansson att det kommit tydliga regler från ledningshåll. Regler som handlar om tider, sponsoråtaganden och kläder.

Det är jättebra att vi åter har en tydlighet och folk sköter sig. – Pär Hansson

Roar Hansen menar att man hade kommit långt om spelarna bara handlat efter sunt förnuft, då hade man sluppit ett bötessystem. Han påpekar dock samtidigt att det inte funkade under 2013 och att man då blir tvungen att sätt upp ett sådant system igen. Däremot tillägger han att om man menar att det slopade bötessystemet skulle vara orsak till höstens dåliga sportsliga resultat så gör man det för lätt för sig.

Björn Velander BBL

1 kommentar

  1. Kanske inte orsak, men bevis på brist för respekt för klubb, sponsorer & supportrar när man inte sköter sig…. Kommer man ex.vis inte i tid till träningar eller andra åtaganden, så kan ju de bli ett irritationsmoment, som sedan tar ut energi istället för på de sportsliga planet, Roar! Idrottspsykologi kan va enkelt, ibland invecklat….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*