Veckan som gått – Vecka 4

Foto: Bjarki Tordarson

Det har än en gång varit en händelserik vecka för HIF:are. Här kommer en sammanfattning med nyheter från den gångna veckan.

Vi rivstartade måndagsmorgonen med att ta emot nyheten att man väljer att lägga träningslägret i Portugal även denna säsong, prioriteringen kommer ligga på att sammansvetsa laget utanför planen, det känns väl logiskt efter höstens fall. Under januarifönstret har det funnits många fans som känt sig oroliga över att vi, med anledning av den dåliga ekonomin, skulle tappa David Accam. Men den vindsnabba ghananen valde att lugna fansen, han ska ingenstans i januari.

Foto: Bjarki Tordarson
David Accam lovar att snurra bort MFF:are även under vårsäsongen.
Foto: Bjarki Tordarson

Under tisdagen kunde vi på redaktionen välkomna en ny medarbetare, Simon Sandén, som presenterade sig själv i ett alldeles lysande inlägg på sajten. Walid Atta tycks fortsätta på sin försäljningsturné, veckan innan befann han sig i Schweiz och nu nådde nyheten oss att han var i Portugal för att visa upp sig. Kvällen avrundades med att vi fick se vår talangfulla högerback, Emil Krafth, matchas under 90 minuter av förbundskapten Erik Hamrén.

Foto: Bjarki Tordarson
Walid Atta på väg bort från klubben?
Foto: Bjarki Tordarson

På onsdagen gjorde Simon Sandén debut med en intervju med den unga mittfältsmotorn Måns Ekvall. Vi hann även med att presentera en intervju med Jesper Björkman som olyckligt skadade sig i hemmet på nyårsdagen, mittbacken beräknas vara tillbaka i träning om drygt en månad. Under eftermiddagen kunde vi gå ut med nyheten att Andreas Landgren var klar för HIF, välkommen tillbaka. Senare under kvällen publicerade vi en intervju med anfallaren Anton Kinnander som lovar att visa att han är i A-laget för att konkurrera om startplatserna.

Foto: Bjarki Tordarson
Robin Simovic får konkurrens i vår, Kinnander lovar att utmana om startplatserna
Foto: Bjarki Tordarson

Även torsdagen bjöd på många nyheter, först ut var nyheten att klubben skrivit ett sexmånaderskontrakt med ”Abbe” Khalili, som nu slutligen var klar för HIF. Senare valde vi, efter tips från flera oberoende källor, att publicera nyheten om att Rasmus Jönsson kunde vara aktuell som ersättare för Imad Khalili. Eftermiddagen bjöd oss på den glädjande nyheten om att den ”Sjungande 37:an” växer, dagen avslutades med att Paul Myllenberg fick ge sin syn på utbildningsbidraget.

Foto: Bjarki Tordarson
Fredrik Ymer (t.v.) med Paul Myllenberg på Olympia.
Foto: Bjarki Tordarson

På fredagen fick våra läsare läsa ett briljant och aktuellt gästinlägg signerat vår gamla skribent Martin Klinteberg, om du inte redan läst inlägget får du en chans till genom att klicka här. Vi kunde även berätta att Robin Simovic inte skulle delta i lördagens träningsmatch mot Nordsjälland. Han skulle istället resa ner till Uganda för ett miljöprojekt som hans mamma inlett där nere under 2011.

Foto: Bjarki Tordarson
Robin Simovic fanns inte med på bänken under lördagen, han skulle ner till värmen i Uganda.
Foto: Bjarki Tordarson

Under lördagseftermiddagen fick vi se HIF förlora årets första träningsmatch, detta efter tre ”perioder” á 45 minuter, på konstgräset i Danmark mot Nordsjälland. Senare kunde vår skribent Björn Velander skriva några rader om att Ema Boateng i sitt hemland, Ghana, ofta fick höra att han var för smart för fotboll, nog måste de ha en viss poäng – han valde ju Sveriges bästa lag och Skånes stolthet som klubb. På kvällen gick Alltid Fullsatt ut med nyheten att Mattias Adelstam var aktuell för akademilaget, men att man då måste lösa ett jobb för den gamle anfallaren. Innan vi hann stänga ner butiken för dagen kunde vi förmedla Roar Hansens fina vitsord om Måns Ekvall.

Foto: Bjarki Tordarson
Måns Ekvall (t.h) fick beröm efter träningsmatchen mot Nordsjälland
Foto: Bjarki Tordarson

Söndagen gav oss egentligen bara en intressant HIF-nyhet och det var att Joseph Baffo, som i förra veckan bröt sitt kontrakt med klubben, nu var klar för Halmstad BK. Vi önskar Joseph all lycka och välgång och passar samtidigt på att tacka honom för hans insatser i den röda tröjan, det bästa minnet du lämnar efter dig (kan vara) matchen mot Celtic, helt oförglömligt.

bbl_jimmy_fors

1 kommentar

  1. Sexmånaderskontrakt med Abbe?? Verkar suspekt kort precis som om fallet varit istället 6-år långt…
    Hoppas det dyker upp något mer i Rasmusspåret, för det hade varit ett snyggt sätt att avsluta v.5 med -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*